Τέλος στα ταξίδια στις ΗΠΑ βάζει το Ισραήλ επικαλούμενο τις ανησυχίες που υπάρχουν για την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον του νέου κορονοϊού. Η Αμερική προσθέτηθηκε και επίσημα στον κατάλογό του με τις χώρες στις οποίες απαγορεύεται οι πολίτες να ταξιδέψουν.

Βάσει της εντολής που δόθηκε, η οποία τίθεται σε ισχύ στις 24:00 αύριο, Τρίτη, οι Ισραηλινοί θα χρειάζονται ειδική άδεια για να ταξιδέψουν αεροπορικώς στις ΗΠΑ, οι οποίες προστίθενται σε έναν κατάλογο με περισσότερες από 50 χώρες στις οποίες δεν μπορούν να ταξιδέψουν οι πολίτες του Ισραήλ.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα χθες, Κυριακή (19/12) ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε ότι το Ισραήλ εξασφάλισε χρόνο με τις γρήγορες κινήσεις που έκανε για να περιορίσει τα ταξίδια όταν η Όμικρον εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα, αλλά σημείωσε ότι αυτός εξαντλείται τώρα και προέβλεψε έξαρση νοσήσεων εντός λίγων εβδομάδων.

Ενεργώντας βάσει των συστάσεων του υπουργείου Υγείας, το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ψήφισε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σήμερα να ενταχθούν οι ΗΠΑ, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ουγγαρία, το Μαρόκο, η Πορτογαλία, ο Καναδάς, η Ελβετία και η Τουρκία στον κατάλογο με τις χώρες στις οποίες απαγορεύονται τα ταξίδια, αναφέρει το γραφείο του Μπένετ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ταξίδι

Μετάλλαξη Όμικρον – Ισραήλ: Στα 134 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Το Ισραήλ έχει καταγράψει 134 επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον και 307 ύποπτα κρούσματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Από αυτά, τα 167 ήταν συμπτωματικά, διευκρίνισε.

Σε μια πρώτη γρήγορη αντίδραση στην Όμικρον, η οποία πρωτοεντοπίστηκε σε χώρες της νότιας Αφρικής και το Χονγκ Κονγκ, το Ισραήλ απαγόρευσε την είσοδο ξένων στις 25 Νοεμβρίου και επέβαλλε καραντίνα τριών ως δεκατεσσάρων ημερών στους Ισραηλινούς που επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Πηγή: newsbeast.gr