Με τους τόνους της προεκλογικής αντιπαράθεσης να οξύνονται μέρα με τη μέρα όσο πλησιάζουμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου το ενδιαφέρον περιστρέφεται σήμερα στη Βουλή, καθώς θα συζητηθεί στην ολομέλεια και θα τεθεί προς ψηφοφορία η συμπληρωματική τροπολογία που αφορά στην απαγόρευση καθόδου στις εκλογές του «κόμματος Κασιδιάρη» και προβλέπει ότι η ανακήρυξη ή όχι ενός κόμματος θα γίνεται όχι από ένα υποσύνολο του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου αλλά από την πλήρη σύνθεση του τμήματος αυτού, και από τους 10 δικαστές που συμμετέχουν.

Το θέμα έχει προκαλέσει μετωπική σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με τον πρωθυπουργό να σηκώνει το γάντι θέτοντας την αξιωματική αντιπολίτευση προ των ευθυνών της, επισημαίνοντας πως «αυτοί που δεν θα ψηφίσουν αυτή την τροπολογία είναι οι ίδιοι οι οποίοι κλείνουν το μάτι τελικά στη Χρυσή Αυγή». Άφησε μάλιστα αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για συμπόρευση κατά περιπτώσεις, όπως στις αλλαγές του εκλογικού νόμου αλλά και στην κοινή ψήφο για να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε έκκληση από τη Θεσσαλονίκη όπου περιόδευσε χθες σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις προκειμένου να υψωθεί ένα ανάχωμα στα σχέδια που απεργάζονται αυτοί που έχουν καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση και θέλουν να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών. «Θέλει να συμμετέχουν οι μαχαιροβγάλτες στις εκλογές, ναι ή όχι; Τα μεγάλα λόγια δεν βοηθούν. Είναι ώρα ομόθυμα το πολιτικό σύστημα να υψώσει ανάστημα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία άλλη νομοθετική κίνηση εκ μέρους της κυβέρνησης, όποιες και αν είναι οι επόμενες κινήσεις από τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι θα ηγηθεί του λεγόμενου κόμματος Κασιδιάρη.

Η αμετακίνητη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να ψηφίσει την τροπολογία για μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, με τον Αλέξη Τσίπρα σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο Star να χαρακτηρίζει τα κυβερνητικά στελέχη «χορηγούς της ακροδεξιάς», υποστηρίζοντας πως το θέμα θα είχε λυθεί με προσθήκη στον ισχύοντα νόμο ότι δηλαδή δεν θα ανακηρύσσεται κόμμα αν στις λίστες τους μέλη καταδικασμένα για νεοναζιστικές ενέργειες. Πρόσθεσε δε ότι «με το θεσμικό ερασιτεχνισμό της κυβέρνησης θα τρίβει τα χέρια του ο Κασιδιάρης είτε κατέβει, είτε δεν κατέβει», ξεκαθαρίζοντας σε προσωπικό τόνο πως «εγώ απεύχομαι να κατέβει». Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση «να φέρουν αύριο στη Βουλή την τροπολογία» που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «αλλιώς ας αναλάβει την ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης», προαναγγέλλοντας σε μια τέτοια περίπτωση πως το κόμμα του θα απέχει από τη διαδικασία.

Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ για «εκλογικούς τακτικισμούς»

Η ειδική αγορήτρια του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι υπονομεύει την προστασία της Δημοκρατίας για εκλογικά οφέλη. «Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη και δεν καθορίζεται ανάλογα από το αν μας βολεύει να κόψουμε ή να προσθέσουμε ποσοστό στην κυβέρνηση όπως κάνουν άλλοι» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Στηρίζουμε κάθε μέτρο που αποκλείει εγκληματική οργάνωση από τις εθνικές εκλογές γιατί αυτό προτάσσει η προστασία της Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία οφείλει να προστατεύει της εγγυήσεις του κράτους δικαίου. Αυτό κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να το λάβετε υπόψη σας; Δεν πρέπει όλοι να εκτιμήσουμε την ιστορική συγκυρία που δεν πρέπει να είναι λιγότερης αξίας από ότι οι εκλογές και τα αποτελέσματά της;».

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί για το θέμα ο πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλή, καθώς σήμερα ολοκληρώνει τις εργασίες της ενόψει Πάσχα αλλά και των εκλογών του Μαΐου.

Πηγή: newsbeast.gr