Ανακοινώσεις αναμένεται να υπάρξουν εντός της ημέρας για μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων που πλήττονται με τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα.

Αναφερόμενη στην εφαρμογή των μέτρων που ανακοινώθηκαν, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στην ΕΡΤ σχολίασε: «Περιορίζονται ωράρια, η μουσική και οι καθήμενοι, δεν περιορίζονται χωρητικότητες. Θα υπάρξουν εντός της ημέρας σχετικές ανακοινώσεις για μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, μόνο στο χώρο της εστίασης είναι 6 με 7 δισ. τα μέτρα στήριξης μέχρι σήμερα. Τα μέτρα θα ισχύσουν έως τις 17 Ιανουαρίου στις 6πμ. Γίνεται συνεχώς επαναξιολόγηση της κατάστασης».

Αναφέρθηκε στην τηλεργασία που με βάση τις νέες ρυθμίσεις μπορεί να εφαρμόζεται σε ποσοστό έως 50% και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, και τόνισε πως θα το εξειδικεύει ο εργοδότης.

Μιλώντας ως προς την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ανέφερε ότι θα εξαντληθούν όλοι οι παράγοντες και η όποια απόφαση πρέπει να είναι δίκαιη και αναλογική, ενώ η εμβολιαστική κάλυψη προχωράει και 180.000 άτομα άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση.

Επισήμανε πως αλλάζουν τα πρωτόκολλα και σε σχέση με τις καραντίνες με αποφάσεις του ευρωπαϊκού οργανισμού, ενώ στη χώρα μας, το σύστημα Υγείας πιέστηκε αλλά αντέχει.

Σχολίασε πως φαίνεται ότι η μετάλλαξη Όμικρον έχει έκρηξη μεταδοτικότητας, αλλά ήπιο προφίλ.

Δήλωσε ότι 83 εκατομμύρια self test έχουν διατεθεί από την αρχή της πανδημίας, ενώ ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα οι δικαιούχοι έχουν παραλάβει τα δύο self test και τόνισε ότι «πρέπει να προσέξουμε τον περίγυρό μας ειδικά αυτές τις μέρες».

Πηγή: newsbeast.gr