Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση του νέου πακέτου στήριξης των πολιτών για τους λογαριασμούς της ενέργειας. Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, αυτό που θέλουν να διασφαλίσουν είναι ότι θα μπει φρένο στις παράλογες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και γι’ αυτό θέλουν να έχουν λυθεί και οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες.

Τα μέτρα θα είναι οριζόντια, δηλαδή θα ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως, και αναζητείται η δικλείδα ασφαλείας έτσι ώστε αν επιλεγεί το πλαφόν στην τιμή της χονδρικής να είναι βέβαιο ότι η μείωση θα φτάνει στον καταναλωτή. Βασικός στόχος είναι με το πακέτο μέτρων που θα αποφασιστεί να εξανεμιστεί επί της ουσίας η ρήτρα αναπροσαρμογής. Η διάρκεια της παρέμβασης αυτή θα είναι τουλάχιστον έως το 2022 και αν χρειαστεί και στις αρχές του 2023.

Οι συσκέψεις είναι συνεχείς έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα και μόλις ο πρωθυπουργός δώσει το πράσινο φως θα γίνουν και οι ανακοινώσεις. Ο ορίζοντας της ανακοίνωσης των μέτρων είναι μέχρι την αναχώρηση του πρωθυπουργού για το ταξίδι του στις ΗΠΑ στα μέσα Μαΐου.

Πηγή: newsbeast.gr