Πλούσιο φαίνεται πως θα είναι το καλοκαίρι συναυλιακά σε όλο τον κόσμο. Στις 22-23 Ιουλίου θα ξεκινήσει το Atlantis Concert for Earth με τους Black Eyed Peas, Pitbull, Sting και άλλους καλλιτέχνες να τραγουδούν σε έναν αρχαίο κρατήρα ηφαιστείου.

Η συναυλία για την προστασία του πλανήτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις Αζόρες της Πορτογαλίας με τη συμμετοχή των Stone Temple Pilots, Bush, Mod Sun και παρουσιάστρια της βραδιάς τη Νικόλ Σέρζινγκερ, η οποία ετοιμάζει μια ξεχωριστή παράσταση.

Η διήμερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί μέσα στο ηφαίστειο Sete Cidades Massif, το οποίο εξερράγη για τελευταία φορά το 1880. Ο κρατήρας λειτουργεί ως φυσικό αμφιθέατρο και βρίσκεται δίπλα σε δύο λίμνες.

Σχεδιασμένη από τον διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της Atlantis Entertainment, Νούνο Μπέτενκορτ, κιθαρίστα του ροκ συγκροτήματος Extreme και παραγωγού που έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες, όπως η Rihanna και άλλοι, η διήμερη εκδήλωση φέρεται να είναι υβριδική και φιλική προς το περιβάλλον.

Σε ανακοίνωση στον ιστότοπο της εκδήλωσης, ο Μπέτενκορτ εξηγεί ότι το Atlantis Concert for Earth έχει σκοπό να «επιδείξει το απίστευτο έργο με γνώμονα τις λύσεις κορυφαίων οικολόγων και οργανώσεων απ’ όλο τον κόσμο», σε μια προσπάθεια «να αναστραφεί το τρέχον αφήγημα για το κλίμα και την προστασία του περιβάλλοντος από κατηγορώ, θυμό και καταδίκη στη θετικότητα. Είναι καιρός να σταματήσουμε να λέμε σε όλους πώς θα πεθάνουμε όλοι, αλλά αντίθετα να τους δείξουμε πώς θα ζήσουμε όλοι» προσθέτει.

Επιλεγμένα στιγμιότυπα από τη συναυλία θα μεταδοθούν μέσω της υπηρεσίας streaming Veeps στις 23 Ιουλίου.

Πηγή: newsbeast.gr