Στην παραδοχή ότι η πανδημία έπληξε περισσότερο τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες προέβη η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, αναδεικνύοντας από το βήμα του συνεδρίου του Economist (που έχει τίτλο «Επαναπροσδιορισμός της βιωσιμότητας σε έναν μη βιώσιμο κόσμο»), τις δράσεις του υπουργείου προς την κατεύθυνση της κοινωνικής ενδυνάμωσης τους.

«Πλέον δική μας ευθύνη είναι να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για κοινωνική ενδυνάμωση των πιο ευάλωτων, να τους δώσουμε τα εργαλεία όχι μόνο να είναι προστατευμένοι αλλά και να είναι ενεργοί πολίτες στο προσκήνιο της ζωής» ανέφερε το μέλος της κυβέρνησης.

Μάλιστα έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι έχουν εγκριθεί 2,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης προς το υπουργείο με σκοπό την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων προς τη βιωσιμότητα, τονίζοντας τις δράσεις που γίνονται και αφορούν μεταξύ άλλων προγράμματα κοινωνικής ένταξης αναπήρων, στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αλλά και των δικαιούχων του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Τη ίδια στιγμή, σε εξέλιξη είναι η υλοποίηση της κάρτας αναπηρίας, ο προσωπικός βοηθός ανθρώπων με αναπηρία, αλλά και το πρόγραμμα βρεφονηπιακών σταθμών με την κωδική ονομασία «Κυψέλη».

Στο σημείο αυτό τονίστηκε ότι υπάρχει χρηματοδότηση για 50.000 επιπλέον θέσεις σε βρεφικούς σταθμούς, ενώ στα σκαριά είναι και η υλοποίηση κέντρων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 10 έως 12 ετών. Στο μεταξύ η υφυπουργός επεσήμανε ότι και ο ΟΠΕΚΑ έχει μπει στην ψηφιακή εποχή και οι δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων μπορούν να εκδίδουν πλέον ηλεκτρονικά την κάρτα αναπηρίας.

Πηγή: newsbeast.gr