Η Microsoft αποφάσισε να απολύσει 10.000 εργαζόμενους της μέχρι το τέλος Μαρτίου, με την εταιρεία να αναφέρει ότι έλαβε αυτή την απόφαση, λόγω της «οικονομικής συγκυρίας».

Πρόκειται για έναν αριθμό που αντιπροσωπεύει λίγο λιγότερο από το 5% του εργατικού του δυναμικού και ο όμιλος εξηγεί σε χρηματιστηριακό έγγραφο ότι έλαβε την απόφαση αυτή «σε απάντηση στις μακροοικονομικές συνθήκες και στις αλλαγές προτεραιοτήτων των πελατών».

Σε σημείωμα προς το προσωπικό, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Σάτια Ναντέλα αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι «οι πελάτες επιτάχυναν τις δαπάνες τους στον τομέα της πληροφορικής κατά τη διάρκεια της πανδημίας» και τώρα θέλουν τη «βελτιστοποίηση των ψηφιακών του δαπανών για να κάνουν περισσότερα με λιγότερα» και να «επιδείξουν προσοχή καθώς ορισμένα μέρη του κόσμου είναι σε ύφεση και άλλα μέρη την αναμένουν».

Σημειώνεται, ότι η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι τον Ιούλιο ότι ένας μικρός αριθμός ρόλων καταργήθηκε, ενώ ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios μετέδωσε τον Οκτώβριο ότι η εταιρία είχε απολύσει σχεδόν 1.000 υπαλλήλους σε διάφορα τμήματα.

Τα μέτρα εξοικονόμησης όπως οι απολύσεις, οι δαπάνες που έχουν σχέση με το χαρτοφυλάκιο hardware και άλλες αλλαγές, θα αντιπροσωπεύσουν επιβάρυνση 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους λογαριασμούς του δεύτερου τριμήνου του οικονομικού έτους 2023, που ο όμιλος θα παρουσιάσει στις 24 Ιανουαρίου. Η επιβάρυνση αυτή αντιπροσωπεύει αρνητικό αντίκτυπο 12 σεντς στα κέρδη ανά μετοχή, δηλώνει η Microsoft. Ο κύκλος εργασιών της αναμένεται να καταγράψει αύξηση μόλις 2,7% σε ένα έτος – πολύ χαμηλός ρυθμός για τον τεχνολογικό κολοσσό που είναι συνηθισμένος σε διψήφιο ποσοστό αύξησης.

Πηγή: newsbeast.gr