Μεγάλη πολιτική -και μη- συζήτηση έχει προκληθεί γύρω από την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη (10/01) σε ηλικία 83 ετών.

Η Μιμή Ντενίση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram πήρε θέση σχετικά με την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μέσω ενός μακροσκελούς κειμένου.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για διχασμό του λαού εξ αιτίας της κηδείας του τέως μονάρχη της χώρας. Δεν υφίσταται πολιτειακό πολιτικό θέμα Ο λαός αποφάσισε ψήφισε κ το θέμα μοναρχία έκλεισε εδώ κ 49 χρόνια!! Η δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει από κανέναν κ τίποτα!! Άρα προς τι ο φόβος:: Εκτός του ότι υπήρξε ανώτατος αρχών της Ελλάδας υπήρξε κ Ολυμπιονίκης. Κατά την γνώμη μου δικαιούτο μια κηδεία δημόσια δαπάνη . Έτσι κ αλλιώς ποτέ δεν διεκδίκησε τίποτα μετά την μεταπολίτευση. Αγάπησε πραγματικά την Ελλάδα κ ήρθε να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του εδώ. Μπροστά στον θάνατο δείχνουμε τον πολιτισμό μας.

Η ιστορία δεν αλλάζει Η βασιλεία είναι μέρος της Ιστορίας μας κ ο Κωνσταντίνος υπήρξε ανώτατος αρχών. Τα λάθη του θα τα κρίνει έτσι κ αλλιώς η Ιστορία. Μια κηδεία με ανώτατους κληρικούς αυστηρά μέτρα προστασίας κ διεθνείς βασιλικούς προσκεκλημένους δεν μπορεί να είναι κηδεία ιδιώτη;!!! Έπρεπε να τιμηθεί συμβολικά ως αναγνώριση των θεσμών. Προσωπικά γνώρισα έναν πολύ ευγενή κ διακριτικό άνθρωπο που μίλαγε με τεράστια αγάπη για την Ελλάδα την οποία είχε εμφυσήσει κ στα παιδιά του. Καλό ταξίδι στο Βασίλειο των Ουρανών κ συλλυπητήρια στην εξαιρετική οικογένεια του», γράφει στην ανάρτησή της.

Πηγή: newsbeast.gr