Μαζί βρέθηκαν στην εκκλησία Σάντα Μαρία Ιν Άρα Τσέλι και στην πλατεία του Καπιτωλίου, στη Ρώμη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος, με την κοινή τους παρουσία να απασχολεί όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Προσευχήθηκαν υπέρ της ειρήνης και αδελφοσύνης – στα πλαίσια πρωτοβουλίας της καθολικής οργάνωσης του Αγίου Αιγιδίου- και συνάντησαν, μαζί με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες, τον Ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Στην ομιλία του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μεταξύ των άλλων τόνισε ότι «για να οικοδομηθεί η αδελφοσύνη που οδηγεί στην ειρήνη και στην δικαιοσύνη, στον σεβασμό και στην κατανόηση, για να αισθανθούμε μέλη μιας οικογένειας όπως ακριβώς στην οικογενειακή εστία, πρέπει να αρχίσουμε από την φροντίδα του κοινού μας οίκου, στον οποίο βρισκόμαστε όλοι μας, ως τέκνα αυτής της ανθρωπότητας και κάθε πράγματος που δημιούργησε ο Θεός».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, παράλληλα, πρόσθεσε ότι «τελείωσε η περίοδος της οικολογικής μόδας» και άρχισε «εκείνη της δράσης».

«Ο Βαρθολομαίος δραστηριοποιείται εδώ και καιρό υπέρ της προστασίας του πλανήτη, τόσο που στην εγκύκλιό του “Laudato si”, o πάπας Φραγκίσκος τον χαρακτήρισε πηγή έμπνευσής του», τονίζουν τα ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Η ομόφωνή μας επίκληση ας διώξει το σκότος του κακού, της τρομοκρατίας και της βίας και η εποχή αυτή -τραυματισμένη από την πανδημία- ας μας ωθήσει να αναζητήσουμε, μαζί, ίαση από κάθε κακό» τόνισε, τέλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο μήνυμα που θέλησε να στείλει από την Αιώνια Πόλη.

Πηγή: newsbeast.gr