Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ παραχώρησε συνέντευξη στη βελγική εφημερίδα «Le Soir».

Εκεί, ανέφερε ότι «ο Πούτιν βλέπει τη δημοκρατία σαν πανδημία. Μια πανδημία από την οποία φοβάται τη μόλυνση. Πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες και τα συμφέροντά μας».

Ερωτηθείς τι θα συμβεί αν η Ουκρανία ηττηθεί και ο Πούτιν εγκαταστήσει εκεί μια «κυβέρνηση ανδρεικέλων», ο κ. Μισέλ σημείωσε ότι «υπάρχει μια ελεύθερη και δημοκρατική Ουκρανία σήμερα, η πρόκληση είναι να πολεμήσουμε πολιτικά -και στρατιωτικά για τους Ουκρανούς- έτσι ώστε να υπάρχει και αύριο.

Προσπαθούμε να τους υποστηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, μεταξύ άλλων σπάζοντας τα ταμπού μας: σε δύο εβδομάδες έχουμε βάλει στο τραπέζι ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την παράδοση όπλων, επιπλέον των όσων κάνουν τα κράτη μέλη μεμονωμένα.

Σπάσαμε αυτό το ταμπού γιατί το απαιτούσε η κατάσταση. Θέλουμε να δείξουμε δύναμη. Δεύτερο στοιχείο, έχουμε ενεργοποιήσει βαριές οικονομικές κυρώσεις. Κάνουμε το μέγιστο δυνατό και ρεαλιστικό χωρίς να διαπράττουμε μια πράξη που θα επιδείνωνε τη σύγκρουση» και προσέθεσε ότι «η Ρωσία είναι μια πυρηνική δύναμη και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αν αυτή η σύγκρουση γίνει του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας, θα οδηγηθούμε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Πηγή: newsbeast.gr