Μια αστυνομικός που ειδικεύεται στα σεξουαλικά εγκλήματα με θύματα παιδιά έγινε viral όταν μοιράστηκε online τους πέντε κανόνες που εφαρμόζει στα δικά της παιδιά για να τα κρατήσει ασφαλή από τους παιδόφιλους.

Η Terra Avilla αναρτά συχνά στο TikTok πληροφορίες που σχετίζονται με την κακοποίηση παιδιών και την ενδοοικογενειακή βία. Τα τελευταία βίντεο της μητέρας τριών παιδιών όμως προκάλεσε συζήτηση, καθώς αναφέρθηκε στα πέντε πράγματα που απαγορεύεται να κάνουν τα παιδιά της.

Η Avilla, με έδρα το Κονέκτικατ των ΗΠΑ, σημείωσε ότι ενώ ορισμένες από τις συμβουλές μπορεί να προκαλούν έκπληξη, στηρίζονται σε χρόνια εμπειρίας στη δουλειά της.

Έτσι ο πρώτος κανόνας για τα παιδιά της είναι ότι απαγορεύεται να πηγαίνουν για ύπνο σε άλλα σπίτια. «Λαμβάνω πολύ μίσος για αυτό», λέει στο πρώτο της βίντεο και εξηγεί ότι κάτι τέτοιο δεν αξίζει το ρίσκο. «Δεν ξέρεις ποιος θα είναι εκεί ή ποιος μπορεί να ξεγλιστρήσει μέσα στη νύχτα».

Κανόνας νούμερο δύο: Στα παιδιά της απαγορεύεται να χρησιμοποιούν το Snapchat, καθώς είναι μεγάλος ο αριθμός εκείνων που χρησιμοποιούν τη δημοφιλή εφαρμογή για να παρασέρνουν τα νεαρά θύματά τους.

Η ίδια σημειώνει ότι η εφαρμογή είναι επίσης εξαιρετικά ριψοκίνδυνη για την αποκάλυψη της τοποθεσίας σου και γιατί τα παιδιά θεωρούν λανθασμένα ότι οι φωτογραφίες που στέλνονται μπορούν να διαγραφούν μόνιμα.

«Τίποτα καλό δεν προκύπτει από αυτή την εφαρμογή», λέει.

Τρίτος κανόνας, σύμφωνα με την αστυνομικό, είναι ότι δεν αναγκάζει ποτέ τα παιδιά της να αγκαλιάσουν ή να φιλήσουν κάποιον – συμπεριλαμβανομένων συγγενών και φίλων.

Σύμφωνα με την ίδια, είναι σημαντικό να καταλάβουν τα παιδιά μπορούν να συναινέσουν στη σωματική επαφή. «Ξέρω ότι ακούγεται κακό, αλλά είναι το σώμα τους και αν δεν θέλουν να αγκαλιάσουν κάποιον τότε έχουν αυτό το δικαίωμα να βάλουν τα όριά τους».

Οι πρώτοι τρεις κανόνες προκάλεσαν ενδιαφέρον διαδικτυακά με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένα δεύτερο βίντεο.

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο μυστικό και στην έκπληξη. Τα παιδιά χρειάζεται να το μάθουν αυτό, ότι δηλαδή ένας ενήλικας έξω από το σπίτι δεν πρέπει να λέει σε ένα παιδί να κρατήσει μυστικό», είπε και πρόσθεσε ότι είναι αποδεκτό να κρατήσουν μυστικό μόνο για έναν φίλο αν αυτό θα τον προστατεύσει.

Τέλος, λέει ότι δεν επιτρέπει στα παιδιά της να χρησιμοποιούν «ανόητα ονόματα για τα ιδιωτικά τους σημεία», επιμένοντας να χρησιμοποιούν τους σωστούς ανατομικούς όρους. Έτσι είναι πιο εύκολο να εξηγήσουν μια κατάσταση στις Αρχές αν ποτέ κάτι πάει στραβά.

Τα βίντεο γέμισαν με σχόλια, με πολλούς γονείς να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για τη λίστα. «παιδίατρος σε ΜΕΘ και μαμά εδώ, συμφωνώ σε όλα μαζί σου», έγραψε μια χρήστης, ενώ μια άλλη πρόσθεσε: «Νιώθω το ίδιο για τον ύπνο σε άλλο σπίτι, δεν θα γίνει ποτέ».

Πηγή: newsbeast.gr