Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ολυμπιακού για την επιστροφή του Μίτσελ, ο Ισπανός προπονητής παρουσιάστηκε και επισήμως από την ΠΑΕ, με τον ίδιο να αναφέρεται στο πότε έγιναν οι επαφές για να αναλάβει ξανά την ομάδα, στον αριθμό των παικτών που θέλει να έχει στη διάθεσή του και στο ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θέλει να αλλάξει, τονίζοντας ότι οι ερυθρόλευκοι θα είναι καλύτεροι από ό,τι στην πρώτη του θητεία τη διετία 2013-15.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μίτσελ

«Αυτή τη στιγμή αποδεικνύεται ότι έχω αφήσει πολλούς φίλους. Θα ήθελα να ξαναζήσουμε αυτές τις στιγμές. Ξέρω πως έχω τεράστια ευθύνη, όποιος φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού πρέπει να ξέρει πως πιο σημαντικό είναι αυτό που γράφει μπροστά η φανέλα και όχι αυτό που γράφει πίσω. Για να ξαναγίνει το παρόν όπως το θέλουμε, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ταπεινότητα και σκληρή δουλειά. Ξέρουμε ότι έχουμε ζήσει πολλές όμορφες στιγμές και αυτό το πετύχαμε με σκληρή δουλειά, με υπευθυνότητα. Υπάρχει ένα πράγμα που μου αρέσει πολύ, το ότι ο πρόεδρος έχουν δώσει όλη την υπευθυνότητα στον ίδιο. Σας ευχαριστώ αλλά θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε και να αρχίσουμε να δουλεύουμε».

Για το πως έγιναν οι επαφές και με πόσους θα δουλέψει: «Ήταν βράδυ όταν έγιναν οι επαφές. Ρώτησα τι ώρα είναι η προπόνηση την Τρίτη, σας το λέω για να καταλάβετε πόση επιθυμία υπήρχε για να έρθω και υπήρχε και στο παρελθόν επαφή. Είναι πρόβλημα ο αριθμός των παικτών και μειονέκτημα για όλους. Για αυτό έχω ζητήσει από τον πρόεδρο να μην έχουμε περισσότερους από 24 ποδοσφαιριστές εκτός των τερματοφυλάκων. Έχει φανεί σωστό σε όλους και ευκαιρία σε παίκτες να συμμετέχουν. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο αλλά ότι θα συμβεί».

Για το τι πρέπει να αλλάξει: ««Ξέρω ότι είναι μία δύσκολη φάση. Έχουμε την ικανότητα και καλούς ποδοσφαιριστές. Να βγάλουμε την νευρικότητα. Ξέρουμε τις δυσκολίες και από τα αποτελέσματα και αυτό θα μπορούσε να μας κάνει απαισιόδοξους. Είμαστε ρεαλιστές όμως. Ξέρουμε τους παίκτες και τα προσόντα και μπορούμε να το μετατρέψουμε σε καλή απόδοση. Έχουμε κάτι που οι άλλοι δεν έχουν. Τη συνεχή στήριξη των φίλων μας. Δεν θέλουν μόνο να κερδίζει η ομάδα αλλά να την βλέπουν και καλά».

Για το τι είναι το πρώτο πράγμα που θέλει να αλλάξει: «Το αυτονόητο. Θα βοηθήσουμε να ανεβάσουμε την αυτοπεποίθηση τους. Υπάρχει κάτι που είναι αδιαπραγμάτευτο. Θέλουμε νίκες και έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές για να το πετύχουμε. Αν αναγνωρίσουν την αξία και την ποιότητα τους θα έρθουν τα αποτελέσματα. Δεν χρειάζεται να πιστέψουν στον προπονητή αλλά στους εαυτούς τους και θα το κάνω».

Για την πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό: «Πραγματικά μου έχει μείνει αξέχαστο το πέρασμα από τον Ολυμπιακό και για αυτό συνέχισα να παρακολουθώ την ομάδα. Περισσότερο από τα αποτελέσματα, αυτό που με έκανε ευτυχισμένο εδώ ήταν η ψυχολογία, το κλίμα στην ομάδα. Νομίζω ότι αυτή τη φορά θα είμαστε όπως και στην πρώτη μου στον Ολυμπιακό και ακόμα καλύτερα. Βλέπω ακόμα καλύτερους παίκτες και πιστεύω να το καταλάβουν και οι ίδιοι αυτό».

Πηγή: newsbeast.gr