Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε μέτρα για την οπαδική βία και δήλωσε σοκαρισμένος με τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα με αφορμή και τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και θα μεταδοθεί το πρωί του Σαββάτου (12/2), ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως οι ανακοινώσεις των μέτρων θα γίνουν την άλλη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως είναι σοκαρισμένος και ανατρίχιασε με τη δολοφονία του Άλκη και μεταξύ άλλων προανήγγειλε πως από εδώ και πέρα στις θύρες των οργανωμένων οπαδών θα μπαίνουν μόνο θεατές με εισιτήρια διαρκείας, ενώ οι οι ποινές που επιβάλλονται θα είναι χωρίς αναστολή.

Για το αν θα υπάρχουν τυχόν αντιδράσεις στο οπαδικό κίνημα από τις επερχόμενες αλλαγές ο πρωθυπουργός, είπε «και εάν μερικοί χούλιγκαν είναι στα κάγκελα… ξύδι».

Τα μέτρα για την οικονομία

Την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023 εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, η οποία θα προβληθεί αύριο Σάββατο, ενώ σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό, σημείωσε ότι η αύξηση θα είναι μεγάλη. «Την 1η Μαΐου θα υπάρχει σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού. δεν μπορώ να σας πω πόσο γιατί θα ακύρωνε διαδικασία που έχουμε νομοθετήσει» τόνισε. 

Θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο δήλωσε ο πρωθυπουργός. 

«Θα παρέχουμε τη στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί», σημείωσε. Οπως είπε, ελπίζει ότι από το Μάιο θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας.

«Η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι απαράβατη. Εφόσον πάρουμε μέτρα, αυτά θα είναι στοχευμένα, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης είναι για μόνιμα μέτρα. Από εκεί και πέρα θα επιμείνω ότι η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και εφόσον, το τονίζω, εφόσον πάρουμε μέτρα, τα μέτρα αυτά δεν θα είναι οριζόντια, δεν συζητάμε οριζόντιες μειώσεις φόρων, θα είναι στοχευμένες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbeast.gr