Την Κεφαλονιά επισκέπτεται από το πρωί ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του από ένα έργο που όταν ολοκληρωθεί θα δώσει ανάσα στους κατοίκους και θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία και των επισκεπτών που δεν είναι άλλο από το νέο δρόμο που θα ενώνει τον Πόρο με το Αργοστόλι. Για το έργο μήκους 37 χιλιομέτρων τον ενημέρωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές Γιώργος Καραγιάννης.

Να παραθέσουμε κάποια στοιχεία λέγοντας ότι το κόστος θα είναι 55 εκατομμύρια ευρώ και θα δημοπρατηθεί στο τέλος του χρόνου.

Ο πρωθυπουργός δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόνισε ότι θα παρακολουθεί στενά το έργο και πρόσθεσε ότι γνωρίζει ο ίδιος την κατάσταση του οδικού δικτύου καθώς πολλά καλοκαίρια τα έχει περάσει στο νησί.

Μητσοτάκης Κεφαλονιά

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού ήταν το νοσοκομείο του νησιού με τον κ. Μητσοτάκη να ενημερώνεται από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα τόσο για τη νέα πτέρυγα αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να υπάρχουν υποδομές που δεν λειτουργούν αλλά και να υπογραμμίζει ότι η πιο μεγάλη προκήρυξη που τρέχει αυτή την στιγμή αφορά 4.000 νοσηλευτές μόνιμο προσωπικό.

Το ενδιαφέρον του ήταν τόσο έντονο που ρωτούσε για κάθε ειδικότητα που υπάρχει χωριστά και ποιες ελλείψεις υπάρχουν.

Αναφερόμενος στο θέμα της στέγης των γιατρών κάλεσε όλους να βάλουν πλάτη έτσι ώστε οι γιατροί να έχουν αξιοπρεπή κατοικία κατά προτίμηση όχι κοντά στο νοσοκομείο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους λέγοντας ότι μετέβη στο νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος αδυναμίες και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις. «Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να αναμορφώσουμε το παλιό κτίριο», τόνισε και υπογράμμισε ότι με την ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης όλα θα υλοποιηθούν γρηγορότερα.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και καφέ στο Αργοστόλι και συνομίλησε με τους πολίτες ενώ αυτή την ώρα συμμετέχει σε σύσκεψη με τους τοπικούς άρχοντες.

Πηγή: newsbeast.gr