Μηνύματα στην Ευρώπη έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνοντας στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής. Ο πρωθυπουργός αναφορικά με τα μέτρα στήριξης που αναμένονται από την Ευρώπη είπε ότι «Πρέπει σήμερα είτε την ερχόμενη Δευτέρα στο συμβούλιο υπουργών να οριστικοποιήσουμε τις αποφάσεις μας. Είμαστε κοντά στο να μπορέσουμε να επιβάλλουμε ένα ανώτατο πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου η επιχειρηματολογία μας είναι γνωστή σε όλα τα κράτη μέλη και θεωρώ ότι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα βρούμε τις απαραίτητες πλειοψηφίες για να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να στείλει σήμα στις αγορές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Να στηρίξουμε σήμερα τους καταναλωτές μας τις επιχειρήσεις μας τα νοικοκυριά μας για να τους προστατεύσουμε από το κύμα ακρίβειας μετά την άδικη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Τόνισε ωστόσο ότι «Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις ευρωπαϊκές αποφάσεις η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να λαμβάνει όλα αυτά τα μέτρα και να στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε μάλιστα ότι «Μόνο μέσα στον Δεκέμβριο θα εκταμιευτούν από τον προϋπολογισμό 900 εκατ. ευρώ για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα αλλά και τους συμπολίτες μας που δικαιούνται επίδομα στήριξης για τις αγορές του πετρελαίου θέρμανσης. Και αυτό σε συνδυασμό με άλλες πρωτοβουλίες όπως το καλάθι του νοικοκυριού που αποκτά χριστουγεννιάτικη διάσταση και δείχνει ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει τις επιπτώσεις της εισαγόμενης ακρίβειας. Αφήνουμε πίσω τις άναρθρες κραυγές της αντιπολίτευσης και στηρίζουμε στο μέτρο του εφικτού νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Πηγή: newsbeast.gr