«Αν οι αυτοκινητόδρομοι είναι οι λεωφόροι του παρόντος τα νέα κέντρα δεδομένων είναι οι λεωφόροι του μέλλοντος», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Data Center της Lamda Helix στο Κορωπί. Τόνισε ακόμα ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι μόνο μια ψηφίδα στον ψηφιακό χάρτη της πατρίδας μας.

Φιλοδοξώ σε 5 χρόνια ο κλάδος αυτός να συμμετέχει στο 10% του ΑΕΠ της πατρίδας μας, είπε ο πρωθυπουργός και περιγράφοντας το όραμά του τόνισε ότι επιθυμεί να φέρει την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης καθώς πολλές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας δρομολογούν μεγάλες επενδύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι ελπίζει σε ένα πιο ψηφιακό αύριο για την Ελλάδα που είναι μια χώρα που αλλάζει και αγκαλιάζει τις προκλήσεις του μέλλοντος και δεν τις φοβάται και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες επενδύσεις καθώς η χώρα μας φέτος έκανε ρεκόρ καταθέσεων για νέες πατέντες.

Ευχήθηκε να βρεθεί σε πολλά νέα εγκαίνια τέτοιου είδους επιχειρήσεων για να δημιουργηθεί πλούτος και ευημερία για όλους του Έλληνες πολίτες.

Πηγή: newsbeast.gr