Περιοδεία στον Έβρο πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρώτος σταθμός ήταν η Ορεστιάδα όπου μιλώντας στους κατοίκους τόνισε ότι  η ασφάλεια αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Μάλιστα επανέλαβε ότι «αν δεν βρούμε ευρωπαϊκούς πόρους για τον φράχτη στον Έβρο, θα χρηματοδοτήσουμε το έργο με εθνικούς πόρους γιατί αποτελεί εθνική αναγκαιότητα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσον αφορά στο Μεταναστευτικό αλλά και στον φράχτη είπε «εδώ πρέπει να μιλήσουμε καθαρά και να μην ψαρεύουμε σε θολά νερά. Η αντιπολίτευση θα πρέπει να τοποθετηθεί, θα γκρεμίσει τον φράχτη επιστρέφοντας σε λογική ανοιχτών συνόρων; Εδώ δεν χωρούν μισόλογα».

Εξέφρασε μάλιστα την λύπη του γιατί όπως είπε: «υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που το αντιπαλεύονται και φτάνουν στο σημείο να καταθέτουν τροπολογία για να μην χρηματοδοτηθεί το τεχνητό ανάχωμα. Δηλαδή να μην πληρώσει το έργο η Ευρώπη αλλά να το πληρώσετε εσείς οι φορολογούμενοι».

Χαρακτήρισε γούρι του να ξεκινάει την εκλογική μάχη από τον Έβρο λέγοντας χαρακτηριστικά: «το έχω γούρι σε κάθε εκλογική μου αναμέτρηση είτε για την προεδρία της ΝΔ είτε ήταν στην προηγούμενη μεγάλη μάχη να ξεκινώ από τον βόρειο Έβρο, την Ορεστιάδα, την πορεία να μεταφέρουμε σε όλους τους Έλληνες ότι πρέπει σταθερά, δυναμικά, να οδηγήσουμε τη χώρα μπροστά με ακόμα μεγαλύτερη τόλμη και στις 21 Μαΐου γι’ αυτό θα ψηφίσουμε. Εξάλλου επέλεξα να είμαι υποψήφιος εδώ στον Έβρο».

Το απόγευμα υπογράφεται η σύμβαση για την κατασκευή επιπλέον 35 χλμ. του φράχτη στον Έβρο.

Πηγή: newsbeast.gr