Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με τον καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics, Kevin Featherstone, αναφέρθηκε στο θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα και τόνισε πως μπορεί να βρεθεί μία win win λύση.

«Είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ και σας συγχαίρω για 25 επιτυχημένα χρόνια του Ελληνικού Παρατηρητηρίου. Αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι βρέθηκα στο LSE πριν από 35 χρόνια και έχω ευχάριστες αναμνήσεις», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός στη συζήτηση, λίγο μετά την επίσκεψή του στο Κάστρο του Windsor και τη συνάντησή του με τον Βασιλιά Κάρολο.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα είναι κάτι που έχω στην καρδιά μου. Ναι, βλέπω πρόοδο και δεν θέλω να μιλήσω δημόσια για την πρόοδο που έχει συντελεστεί αλλά μπορεί να βρεθεί μια λύση win-win και να επανενωθούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα και να ικανοποιηθούν οι ανησυχίες του Βρετανικού Μουσείου. Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επανενωθούν και έτσι μου αρέσει να το λέω έτσι γιατί το μνημείο κόπηκε στα δυο και εμείς θέλουμε να έχουμε τα Γλυπτά στο Μουσείο της Ακρόπολης δίπλα στον Παρθενώνα».

Πηγή: newsbeast.gr