Σε υψηλούς τόνους η δευτερολογία του πρωθυπουργού στη βουλή και με ευθεία επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν γνώριζε για καμία παρακολούθηση πολιτικού ή δημοσιογράφου, γιατί εάν το γνώριζε θα είχε παρανομήσει. Κατηγόρησε δε τον Γιάνη Βαρουφάκη, κάνοντας λόγο για έναν απόλυτο αχταρμά παρακολουθήσεων επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

«Όσο περισσότερο ακούω τον κο Βαρουφάκη να μιλάει για το πρώτο εξάμηνο του 2015 συμμερίζομαι το άγιο είχαμε και γλιτώσαμε από τη μεγάλη καταστροφή. Ένας απόλυτος αχταρμάς παρακολουθήσεων. Μια φαιδρή τραγικότητα που ακούσαμε σήμερα αποτελούσε υπουργό Οικονομικών της ελληνικής κυβέρνησης. Όλοι κρινόμαστε δεν πρόκειται να σχολιάσω τη γλώσσα που χρησιμοποιεί ο κος Βαρουφάκης. Συμφωνώ με τον κο Γεραπετρίτη ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιούμε φράσεις βαθύτατα προσβλητικές, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι και μηνύσιμες. Θέλω να σας συγχαρώ κε Τσίπρα για την κοινοβουλευτική κωλοτούμπα, πήρατε πίσω όλα όσα προσάψατε στον κο Γεραπετρίτη. Κοινοβουλευτική θρασυδειλία λέγεται αυτό που κάνατε, γιατί δεν περιμένατε απάντηση. Αναρωτιέμαι για την άνεση που έρχεστε και μιλάτε για μια μυστική συνεδρίαση. Είστε πολιτειακός παράγοντας και χρησιμοποιείτε φράση από απόρρητη συνεδρίαση στη βουλή. Βάλατε και στο στόμα του κου Δεμίρη, πράγματα που ουδέποτε είπε. Σπάνια συμφωνώ με τον κο Βελόπουλο, αλλά μπορούμε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση με αυτούς τους όρους;» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: 

«Με κατηγορήσατε ότι εγώ έδωσα την εντολή παρακολούθησης του κου Ανδρουλάκη. Το είπατε με βεβαιότητα. Εγώ κοίταξα τον ελληνικό λαό στα μάτια και τον διαβεβαίωσα ότι δεν γνώριζα για καμία παρακολούθηση ούτε πολιτικού, ούτε δημοσιογράφου. Ο κος Βαρουφάκης τα μπαλαμούτιασε λίγο στην τοποθέτησή του. Ήταν σαφής για το ρόλο της ΕΥΠ αλλά μας είπε ότι δεν ακούγατε κανέναν πολιτικό, δημοσιογράφο, επιχειρηματία. Μπορείτε να μας διαβεβαιώσετε κε Τσίπρα; Αν το κάνετε θα έχετε παρανομήσει. Γιατί κανείς πρωθυπουργός δεν έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ. Εγώ δεν γνωρίζω ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ. Ο εκάστοτε πρωθυπουργός είναι αποδέκτης πληροφοριών. Εσείς ξέρατε ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ; Πείτε το ανοιχτά. Εγώ δεν το γνωρίζω. Και δεν θα έπρεπε να το γνωρίζω. Το 2016 υπήρχε ένα πόρισμα της ΕΥΠ, μια έρευνα για διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ και σε αυτή φαίνεται ότι υπήρχε συνομιλία με τον υπουργό Άμυνας. Και ουδέποτε το διαψεύσατε». 

Πηγή: newsbeast.gr