Αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας από τη Ρωσία, με τον πρωθυπουργό με μήνυμά του στο twitter στα αγγλικά να ξεκαθαρίζει πως η Ελλάδα και η ΕΕ δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ αυτή την πράξη του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση περιοχών της Ουκρανία. Η Ρωσία υπονομεύει τους κανόνες της διεθνούς τάξης και παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα της Ουκρανίας για ανεξαρτησία και εδαφική κυριαρχία», αναφέρει αρχικά στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός προσθέτει: «Η Ελλάδα και η ΕΕ είναι σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας»

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει την απόφαση προσάρτησης κατεχομένων εδαφών της Ουκρανίας από τη Ρωσία

Την απόφαση προσάρτησης κατεχομένων, από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, εδαφών της Ουκρανίας (Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα) στη Ρωσία, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως τονίζει, η απόφαση αυτή είναι παράνομη, καθώς αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, και άκυρη και διαμηνύει πως η Ελλάδα δεν την αναγνωρίζει.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζει, ως βασική αρχή, την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, καθώς και όλων των κρατών.

Επιπροσθέτως, διαμηνύει πως θα συνεχίσει να εργάζεται για την απονομή δικαιοσύνης, καθώς και για την προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία, η οποία δοκιμάζεται ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: newsbeast.gr