Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή για την Παιδεία εκφράζοντας την οργή του για την άνανδρη επίθεση στον Real. Τόνισε ότι η Πολιτεία θα κάνει ότι μπορεί να για οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη. «Η ελευθερία του Τύπου δεν φιμώνεται και δεν τρομοκρατείται από τέτοιου είδους ενέργειες», συμπλήρωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις αλλαγές που επιχειρούνται στα ΑΕΙ είπε ότι σήμερα ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της κυβέρνησης για την Παιδεία και έτσι συμπληρώνεται το τόξο αλλαγών για το οποίο είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά.

Μίλησε για όλες τις προσλήψεις εκπαιδευτικών που έχουν γίνει στα 120 πρότυπα και πειραματικά σχολεία αλλά και την έμφαση που έχει δοθεί στην εξειδικευμένη επαγγελματική γνώμη.

Η απόφασή μας να δώσουμε προτεραιότητα στη δημόσια Παιδεία δεν ήταν τυχαία, πρόσθεσε.

Σε ό,τι μας αφορά οι προτεραιότητες μας είναι αδιαπραγμάτευτες. Πρόσβαση σε γνώση και κατάρτιση για όλα τα ελληνόπουλα και να χτίζουν με τη δική τους αξία το μέλλον τους. Ισότητα δεν είναι η εξίσωση προς τα κάτω αλλά οι ίδιες δυνατότητες στους ίδιους ανθρώπους με τις ίδιες φιλοδοξίες. Νοιάζομαι για τους νέους δεν σημαίνει, είπε ακόμα ότι στρέφω τους νέους σε ανύπαρκτες σχολές. Αλλά σε σχολές που θα τους βοηθήσουν να αρπάξουν τις ευκαιρίες του μέλλοντος. Οι ψεύτικες υποσχέσεις, είπε κατασκευάζουν ψεύτικες ζωές.

Πηγή: newsbeast.gr