Στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις σχέσεις κράτους-εκκλησίας αλλά και στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συζήτηση που έχει αυτήν την ώρα με τον καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics, Kevin Featherstone.

Η συζήτηση γίνεται με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE.

Για το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας ο πρωθυπουργός είπε ότι ειδικά στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι πιο προοδευτική από άλλες πιο αριστερές. Ειδικά στο θέμα των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων έχει σημειωθεί πρόοδος όπως και στο θέμα των δικαιωμάτων των γυναικών. Αναφέρθηκε στα ειδικά τμήματα για την κακοποίηση γυναικών στα αστυνομικά τμήματα. Όσον αφορά στην εκκλησία τόνισε ότι η σχέση με το κράτος ωριμάζει και προοδεύει.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για την Κιβωτό του Κόσμου και απάντησε: «Δεν ξέρουμε ακριβώς τι συνέβη αλλά μπορούμε να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία και ήδη αλλάξαμε το ΔΣ αλλά το πρόβλημα είναι πιο βαθύ. Το θέμα των παιδιών και τον υιοθεσιών είναι πολύ σοβαρό και είναι ένα σοβαρό πρόβλημα γιατί έχουμε πολλά παιδιά που ζούσαν στην Κιβωτό και τοποθετήσαμε πρόσωπα κύρους για να διαφυλάξουμε τα παιδιά που ζουν εκεί».

Πηγή: newsbeast.gr