Στο καίριο έργο που επιτελούν οι γυναίκες και οι άνδρες της ΕΛΑΣ αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στην εκδήλωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας. Η ασφάλεια όλων μας είναι από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και οι πολιτικές μας πρέπει να προσαρμόζονται σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε ακόμα ότι είναι αναγκαία προϋπόθεση η ασφάλεια για την άσκηση κάθε δικαιώματος των πολιτών.

Οι απειλές διαφοροποιούνται είπε και αναφερόμενος στις νέες προκλήσεις στη μετάλλαξη της παραβατικότητας με την αξιοποίηση της τεχνολογίας από επίδοξους εγκληματίες αλλά και από την ανάδειξη υβριδικών απειλών.

Αναφερόμενος στις 3 νέες αποστολές που επωμίστηκε η ΕΛΑΣ ήταν η τήρηση των υγειονομικών μέτρων, η διαχείριση των φυσικών καταστροφών. Χωρίς τη συμβολή τους στις πυρκαγιές θα είχαμε θρηνήσει ζωές, τόνισε και πρόσθεσε ότι η συμβολή της ΕΛΑΣ είναι τεράστια στη διαφύλαξη των συνόρων. Θύμισε όσα έγιναν τον Μάρτιο του 2020 από την Τουρκία στον Έβρο με την εργαλειοποίηση των μεταναστών από την Τουρκία.

Την αποστολή αυτή υπηρετεί άγρυπνα η ΕΛΑΣ πρόσθεσε φυλάσσοντας αποτελεσματικά τα σύνορά μας.

Σημείωσε ότι οξύνονται οι απαιτήσεις και οι ευαισθησίες των πολιτών. Ο πρωθυπουργός εδώ έκανε αναφορά στην κακοποίηση γυναικών και παιδιών λέγοντας ότι αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη ευαισθησία και αποτελεσματικότητα.

Σήμερα, ευτυχώς προκαλούν τεράστια κατακραυγή αλλά και μια μεγάλη πίεση δικαιολογημένη στους κρατικούς μηχανισμούς για την αποτελεσματική τους αντιμετώπιση.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμα ότι μέσα από τέτοιες υποθέσεις κακοποίησης μπορούμε να αντλήσουμε στοιχεία ικανά για να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα.

Η κυβέρνηση έχει καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να σας στηρίξει ηθικά και υλικά στην αποστολή σας.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Τόνισε ακόμα ότι το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη τονώνεται όταν βλέπει μια περιπολία στην γειτονιά του και εξέφρασε την ικανοποίησή του που έχουν αυξηθεί οι νυχτερινές περιπολίες.
Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν σημαντική μείωση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στην τρομοκρατική βία είπε ότι αυτή έχει ξεριζωθεί.
Τα Εξάρχεια παραδόθηκαν στους κατοίκους και τους επισκέπτες τους και δεκάδες εγκαταλελειμμένα κτίρια έχουν εκκενωθεί.

Για τις φοιτητικές εστίες, αναρωτήθηκε ποιοι είναι αυτοί που μας εγκαλούν γιατί αποκαθιστούμε το νόμο και την τάξη.

Αναφέρθηκε επίσης στις προσλήψεις 2.000 νέων συνοριοφυλάκων στην επέκταση του φράχτη στον Έβρο και κάθε άλλο παρά τυχαία δεν είναι η μόνιμη αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών.
Μίλησε και για το θέμα των διαδηλώσεων λέγοντας ότι εξισορροπηθηκε η κατάσταση και πως έχει βρεθεί μια χρυσή τομή στο δικαίωμα στη δημόσια συνάθροιση χωρίς να διαταράσσεται η οικονομική ζωή της πόλης.

Πηγή: newsbeast.gr