«Η Ελλάδα μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες είναι στην καλύτερη θέση της Ευρώπης στα κρούσματα κορονοϊού», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής σε βάρος του Χρήστου Σταϊκούρα, η οποία καταψηφίστηκε με 158 «όχι».

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για την πανδημία, ο πρωθυπουργός έδειξε τους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Ως προς τον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα είναι στο 3,6% και πράσινη, μαζί με τη Γερμανία, τις Βαλτικές χώρες και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Ως προς τον χάρτη θνητότητας, η Ελλάδα είναι καλύτερη χώρα από όλες.

«Έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας. Έχουμε δρομολογήσει ήδη το σχέδιο για τον ταχύτατο εμβολιασμό για τις ευπαθείς ομάδες. Είμαι ικανοποιημένος για την ταχύτητα του προγράμματος εμβολιασμού κατά της γρίπης. Έχουμε μεριμνήσει να υπάρχουν τέσσερα εκατ. εμβόλια κατά της γρίπης. Πρέπει, επιβάλλεται να μη συμπέσει μια έξαρση της γρίπης, με έξαρση του κορονοϊού, γιατί θα είχαμε πιέσεις στο ΕΣΥ», διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προσέθεσε καμία σχεδόν κλίνη ΜΕΘ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Δείτε τους χάρτες που έδειξε ο πρωθυπουργός εδώ

Πηγή: newsbeast.gr