Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δείπνησε με τον ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ισπανίας, Πάμπλο Κασάδο με τη συνάντηση να περιστρέφεται γύρω από σημαντικά ζητήματα που βρίσκονται στην ατζέντα και των δύο χωρών.

Η πανδημία, οι εμβολιασμοί, το Ταμείο Ανάκαμψης και η πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη για εμβάθυνση της ευρωπαϊκής αμυντικής συνεργασίας, ενώ στο μέτωπο του μεταναστευτικού συμφώνησαν στην ανάγκη για χάραξη κοινής μεταναστευτικής πολιτικής στην ΕΕ τονίζοντας ότι οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν, δε, στη σημασία του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους Δικαίου από όλες τις χώρες της περιοχής.

Μητσοτάκης και Κασάδο συζήτησαν ακόμη για την τουρκική προκλητικότητα, αλλά και για τις πρόσφατες αποφάσεις της ισπανικής κυβέρνησης του Πέδρο Σάντσεθ να προχωρήσει σε πώληση αμυντικού υλικού στην Άγκυρα. Μάλιστα, ο Πάμπλο Κασάδο υπεραμύνθηκε της εδαφικής ακεραιότητας των χωρών μελών της ΕΕ και τόνισε την ανάγκη αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη μέλη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Παρόντες στο δείπνο ήταν ο βουλευτής και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, καθώς και η Ισπανίδα ομόλογός του Βαλεντίνα Μαρτίνεθ.

Πηγή: newsbeast.gr