Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην εκδήλωση του υπουργείου Τουρισμού με θέμα «2022 – Η μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού» και στάθηκε στην επέκταση της τουριστικής σεζόν η οποία «δεν έτυχε, πέτυχε».

«Η σημερινή εικόνα ευεξίας δεν θα προϋπήρχε αν δεν υπήρχε συστηματική προσπάθεια στήριξης του κλάδου ειδικά στην περίοδο του κορονοιού», είπε ο πρωθυπουργός κάνοντας αναδρομή στην εποχή εκείνη στην εκδήλωση για τον τουρισμό στον Ελληνικό Κόσμο. 

«Πήραμε ρίσκα σε συνθήκες πρωτόγνωρες» τόνισε και πρόσθεσε ότι «μέσα από εργαλεία σχεδιάστηκε ένας τρόπος να ανοίξει ο τουρισμός και κρατήθηκε ζωντανός ο τουριστικός κλάδος. Το 2021 ψάχναμε τον τρόπο να δούμε πως θα μετακινούνται οι εμβολιασμένοι».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ψηφιακό πιστοποιητικό με τα έσοδα να κάνουν σχετικό ρεκόρ, ενώ σημείωσε πως και φέτος υπήρχαν δυσκολίες, κάνοντας μνεία στον πόλεμο στην Ουκρανία. 

«Φτάσαμε σε τέτοιο σημείο είπε να έχουμε τουρίστες στην Αθήνα μήνα Δεκέμβρη.  Δεν έτυχε, πέτυχε» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην συμβολή των ψηφιακών μέσων που αφορούν και τον ελληνικό τουρισμό αλλά και την διαχείριση των υδάτινων πόρων και επενδύσεις για την βιωσιμότητα του τουρισμού όπως οι ΑΠΕ, η ηλεκτροκίνηση κ.α

Αναφέρθηκε επίσης σε πρωτοβουλίες όπως τα απάτητα βουνά αλλά κυρίως στην διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Είναι καιρός είπε η χώρα μας να πάρει θέση και σε άλλες κατηγορίες όπως ο χειμερινός τουρισμός αλλά και ο πολιτιστικός. Θα υπάρχουν σημείωσε παράλληλες δράσεις από πλευράς κράτους με επενδύσεις. 

Στο ζήτημα του εκσυγχρονισμού του κλάδου ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για τις ψηφιακές δεξιότητες των εργαζομένων στον χώρο. 

Ειδικά για το ανθρώπινο κεφάλαιο έδωσε συγχαρητήρια την υπογραφή της ΣΣΕ.  Κάλεσε μάλιστα τους επιχειρηματίες να μην διστάσουν να ανταμείψουν τους εργαζόμενούς τους. 

Κλείνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους ανθρώπους του τουρισμού είπε ότι στο πρόσωπό του θα βρουν έναν σύμμαχο. 

Πηγή: newsbeast.gr