Την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023 εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, η οποία θα προβληθεί αύριο Σάββατο, ενώ σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό, σημείωσε ότι η αύξηση θα είναι μεγάλη. «Την 1η Μαΐου θα υπάρχει σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού. δεν μπορώ να σας πω πόσο γιατί θα ακύρωνε διαδικασία που έχουμε νομοθετήσει» τόνισε. 

Θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο δήλωσε ο πρωθυπουργός. 

«Θα παρέχουμε τη στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί», σημείωσε. Οπως είπε, ελπίζει ότι από το Μάιο θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας.

«Η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι απαράβατη. Εφόσον πάρουμε μέτρα, αυτά θα είναι στοχευμένα, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης είναι για μόνιμα μέτρα. Από εκεί και πέρα θα επιμείνω ότι η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και εφόσον, το τονίζω, εφόσον πάρουμε μέτρα, τα μέτρα αυτά δεν θα είναι οριζόντια, δεν συζητάμε οριζόντιες μειώσεις φόρων, θα είναι στοχευμένες» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Τα μέτρα για την οπαδική βία

Όσον αφορά στην οπαδική βία ο πρωθυπουργός δήλωσε σοκαρισμένος με αυτά που είδε, με αφορμή και τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι στο έξης στις θύρες των οργανωμένων οπαδών θα εισέρχονται   μονό θεατές με εισιτήρια διαρκείας. Ο κ. Μητσοτάκης παρέπεμψε στις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα την επομένη εβδομάδα.   

«Έχουμε πιο αυστηρό πλαίσιο από το 2019, αλλά πάρα πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αυτό θα αλλάξει» δεσμεύτηκε. 

Πηγή: newsbeast.gr