Θέση για τις εξελίξεις των τελευταίων 24ωρων που οδήγησαν στις χθεσινές παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και του επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα θα πάρει ο πρωθυπουργός την Δευτέρα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Όπως σημείωναν χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός δε θα περιμένει την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής προκειμένου να τοποθετηθεί για τις τελευταίες εξελίξεις.

Πρόγευση των όσων αναμένεται να πει ο πρωθυπουργός την Δευτέρα δίνει ο ίδιος με δήλωση που έκανε στο Βήμα της Κυριακής. Εκεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για «μέγα και ασυγχώρητο λάθος» για το οποίο «δεν είχα ενημερωθεί».

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέει χαρακτηριστικά: «Οφείλω μία συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη».

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση των υποκλοπών και μάλιστα ήδη από χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε θετικά και στα δυο αιτήματα του ΠΑΣΟΚ τόσο για την σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όσο και για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Πηγή: newsbeast.gr