«Πρέπει να γίνουν πολλά στον τομέα της αποκατάστασης των ατόμων με αναπηρία. Ακόμα υπολειπόμεθα», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με πολίτες που αφορούν άμεσα οι πολιτικές ισότητας, στο Συνέδριο «Ίσες ευκαιρίες στην εργασία», το οποίο διοργανώνουν το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Απευθυνόμενος στον Αλέξανδρο Χέλμουτ Ταξιλδάρη – Αργυρό παραολυμπιονίκη κολύμβησης (2004) & Πρόεδρο του Συλλόγου Περπατώ ο οποίος περιέγραψε τις δυσκολίες που είχε αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζει τόνισε ότι σημαντικό ρόλο παίζει η κοινωνία των πολιτών και η αυτοδιοίκηση για την βελτίωση της ποιότητας ζωής. «Πρέπει να συναντηθεί η κεντρική πολιτική με την τοπική αυτοδιοίκηση με την κοινωνία των πολιτών και να βελτιώσει την κατάσταση. Για την παραολυμπιακή δραστηριότητα είπε ότι υπάρχουν εθνικές επιτυχίες που πρέπει να αναγνωριστούν και θα είναι μια κατάκτηση το παραολυμπιακό κέντρο στην Ραφήνα. Υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 36 εκατομμυρίων και θα είναι μια σημαντική παρακαταθήκη που θα μας βοηθήσει να έχουμε τις υποδομές για να γίνουν και άλλες επιτυχίες και να παίρνουν ικανοποίηση οι συμμετέχοντες», τόνισε ο Πρωθυπουργός

Για τον προσωπικό βοηθό σημείωσε ότι είναι εξίσου σημαντικός για τον άνθρωπο με αναπηρία όσο είναι η οικογένειά του. Βοηθάει και το άτομο με αναπηρία να ζήσει την ζωή του αλλά και την οικογένεια να μην είναι μονοθεματική.

Πηγή: newsbeast.gr