Ολοκληρώθηκε η κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς στο Μέγαρο Μαξίμου. Μητσοτάκης και Σολτς αυτή την ώρα κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Πρώτος, πήρε τον λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Χάρη στις προσπάθειες των ελλήνων πολιτών σχεδόν όλα είναι πολύ διαφορετικά και στην οικονομία και στην κοινωνία. Η Ελλάδα είναι εκτός ευρωπαϊκής εποπτείας και εμφανίζει έναν από τους πιο δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα έχει εκτινάξει εξαγωγές και επενδύσεις και έχει μειώσει το δημόσιο χρέος», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η συνολική αναβάθμιση την ώρα που η πατρίδα αμύνεται στην ενεργειακή επίθεση της Ρωσίας αλλά και στις προκλήσεις που γεννά η επιθετική συμπεριφορά των γειτόνων μας.

«Για την αξιοπιστία που κατέκτησε η χώρα μας είμαστε υπερήφανοι όλοι οι Έλληνες. Η χώρα μας σέβεται και αξιοποιεί την ευρωπαϊκή αρωγή και όσο πιο αποτελεσματικά την αξιοποιεί τόσο πιο εύκολο είναι να αξιοποιήσει νέους πόρους. Μακριά από ρόλους ισχυρού και αδύναμου και πιστωτή και δανειζόμενου. Συζητάμε ισότιμα και δημιουργικά. Ζούμε σε μια νέα εποχή και ήδη η Ευρώπη με τη Γερμανία συντονίζει τα βήματά της για την πολιτική στο φυσικό αέριο».

Πηγή: newsbeast.gr