Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Markus Söder είχε το πρωί της Πέμπτης (26/5) στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο επίσκεψης Αντιπροσωπείας του Βαυαρικού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του τετ α τετ τους διαπιστώθηκαν τα σημαντικά περιθώρια προώθησης της διμερούς οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας, ενώ ο πρωθυπουργός εστίασε στα πλεονεκτήματα της Ελλάδας και το σταθερό περιβάλλον που την καθιστά ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην ελληνική ενεργειακή πολιτική και τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας προκειμένου να καταστεί κόμβος μεταφοράς ενέργειας από την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή προς την ΕΕ.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρωθυπουργός της Βαυαρίας για την τουρκική προκλητικότητα, τονίζοντας ότι η ΕΕ έχει στρατηγικό συμφέρον στη διατήρηση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην περιοχή της Μεσογείου, ιδίως σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

Κατά τη συζήτηση έγινε αναφορά στο μεταναστευτικό και στην ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και επίδειξης αλληλεγγύης προς τις χώρες της πρώτης γραμμής.

Πηγή: newsbeast.gr