Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτησε το πακέτο που παρουσίασε η Κομισιόν που αφορά τον έλεγχο των τιμών της ενέργειας και σημείωσε ότι ανάμεσα στις προτάσεις, περιλαμβάνονται και δύο ελληνικές θέσεις.

Ο πρωθυπουργός με σειρά αναρτήσεων στο Twitter, επισήμανε ότι «το πακέτο των προτάσεων της Επιτροπής περιλαμβάνει δύο προτάσεις που η Ελλάδα είχε κάνει εδώ και καιρό: μηχανισμό διόρθωσης τιμών στο TTF και περιορισμό των διακυμάνσεων στις αγορές παραγώγων ενέργειας» και καταλήγει «αυτό μπορεί να είναι ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθεια μας να μειώσουμε τις τιμές ενέργειας για τους Ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

Συγκεκριμένα, έγραψε το εξής:

«Καλωσορίζω την πρόταση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής @vonderleyen με ένα ολοκληρωμένο πακέτο που περιλαμβάνει δύο προτάσεις που η Ελλάδα είχε κάνει εδώ και καιρό: μηχανισμό διόρθωσης τιμών στο TTF και περιορισμό των διακυμάνσεων στις αγορές παραγώγων ενέργειας.

Το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι μια ευκαιρία να αποκαταστήσουμε τον έλεγχο στις αγορές ενέργειας θέτοντας ένα όριο στις τιμές και μειώνοντας την ακραία αστάθεια. Αυτό μπορεί να είναι ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθειά μας να μειώσουμε τις τιμές της ενέργειας για τους Ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

Πηγή: newsbeast.gr