Μολότοφ έριξαν κουκουλοφόροι έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα, στο περιθώριο της απεργιακής κινητοποίησης που πραγματοποιούν τα συνδικάτα. Συγκεκριμένα οι άγνωστοι έριξαν 5-6 μολότοφ και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Λίγη ώρα αργότερα, ένταση επικράτησε και στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου έπεσαν αρκετές μολότοφ και οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών.

Η κατάσταση έχει ηρεμήσει αυτή την ώρα και η πορεία, η οποία «έσπασε» στα δύο λόγω της έντασης, συνεχίζεται. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπάρχουν στο κέντρο και προχωρούν σε προσαγωγές.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ένταση σημειώθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου ξέσπασαν επεισόδια με μολότοφ και χημικά ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων για την ακρίβεια.

Επί της οδού Αγίου Δημητρίου, στο ύψος του Εργατικού Κέντρου, περί τις 12:30 κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν αντικείμενα προς τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών σε απάντηση. Ακολούθησε πετροπόλεμος και χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης στη Ρωμαϊκή Αγορά και οι οδομαχίες συνεχίστηκαν μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές. Κάποια άτομα μπήκαν σε καταστήματα για να αποφύγουν την προσαγωγή, όμως εντοπίστηκαν από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ, που τους πέρασαν χειροπέδες.

Πηγή: newsbeast.gr