Οι έρευνες για τον Βρετανό ηθοποιό Τζούλιαν Σαντς σε ορεινή περιοχή στην Καλιφόρνια που αγνοείται από τις 13 Ιανουαρίου θα συνεχιστούν μόνον από αέρος, με τις αρχές της αμερικανικής κομητείας Σαν Μπερναντίνο να χρησιμοποιούν νέα τεχνολογία που μπορεί να ανιχνεύσει ηλεκτρονικές συσκευές και πιστωτικές κάρτες.

Από το γραφείο του σερίφη της κομητείας ανακοινώθηκε ότι είναι «ελπιδοφόρο» καθώς με την τεχνολογία οι αρχές θα είναι σε θέση να προσδιορίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια έναν τομέα στον οποίο θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες εντοπισμού του αγνοούμενου.

Τζούλιαν Σαντς

Οι έρευνες σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο δεν ήταν δυνατές λόγω κακών συνθηκών στην περιοχή.

Η εξαφάνιση του ηθοποιού δηλώθηκε στις 13 Ιανουαρίου από φίλο του. Τα ίχνη του χάθηκαν στην οροσειρά Σαν Γκάμπριελ στη νότια Καλιφόρνια όπου είχε πάει για πεζοπορία.

«Η αναζήτηση για τον Τζούλιαν Σαντς συνεχίζεται μόνο από αέρος με ελικόπτερο» αναφέρεται σε ανάρτηση του γραφείου του σερίφη του Σαν Μπερναντίνο στο Twitter, στο οποίο διευκρινίζεται ότι στις έρευνες συμμετέχει μονάδα ειδικών αεροπορικών επιχειρήσεων από το Όμπερν, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία Recco.

«Η τεχνολογία Recco μπορεί να ανιχνεύσει αντανακλαστικό υλικό, ηλεκτρονικές συσκευές και σε ορισμένες περιπτώσεις πιστωτικές κάρτες» αναφέρεται όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είμαστε αισιόδοξοι οι συνεργάτες μας μπορούν να εντοπίσουν μια περιοχή, στην οποία μπορούμε να επικεντρώσουμε τις προσπάθειες αναζήτησης και τους ευχαριστούμε για τη βοήθειά τους» σημειώνεται.

Χθες ένας δεύτερος πεζοπόρος που είχε χαθεί στην ίδια περιοχή βρέθηκε ζωντανός. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τον 75χρονο Τζιν Τσουνγκ, κάτοικο Λος Άντζελες αναζητούσαν οι αρχές για περίπου 48 ώρες. Ο αγνοούμενος βρέθηκε με τραύματα στο πόδι.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι αρχές στην Καλιφόρνια με ανακοινώσεις καλούν τους πεζοπόρους να αποφεύγουν τις επικίνδυνες ορεινές περιοχές διευκρινίζοντας ότι οι καιρικές συνθήκες έχουν κάνει δύσκολες τις επιχειρήσεις διάσωσης και την ανάπτυξη δυνάμεων.

Πηγή: newsbeast.gr