Το πρωτοσέλιδο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, για τη νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον πρώτο γύρο των τουρκικών εκλογών, έχει προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις στην Τουρκία.

Το γαλλικό περιοδικό συγκεκριμένα σε πρωτοσέλιδο σκίτσο του, εμφανίζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γυμνό σε μπανιέρα να παθαίνει ηλεκτροπληξία με τη λεζάντα «Ερντογάν, μόνο η μοίρα μπορεί να τον εξαφανίσει».

Πρώτος, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, χαρακτήρισε «κουρέλι» το περιοδικό λέγοντας ακόμα πως «αφού έχουν τρελαθεί τόσο πολύ αυτό σημαίνει πως είμαστε στο σωστό δρόμο» και σημείωσε σχετικά με τον δεύτερο γύρο των τουρκικών εκλογών «στις 28 Μαΐου, το έθνος μας θα σας δώσει την καλύτερη απάντηση».

«Το Charlie Hebdo συνεχίζει να προσβάλλει το τουρκικό έθνος»

«Το διαβόητο Charlie Hebdo συνεχίζει να προσβάλλει το τουρκικό έθνος. Ας μην ξεχνάμε. Αυτοί που εξυμνούν το κακό, πάντα πνίγονται στο δικό τους μίσος και στην κακία τους» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα: «Αυτό που είναι πραγματικά υποδειγματικό είναι ότι αυτοί που δεν μπορούν να ξεπεράσουν την ελεύθερη βούληση του τουρκικού έθνους με διάφορα παιχνίδια βασίζονται απεγνωσμένα στη μοίρα».

«Η επιτυχία του Ερντογάν τους έκανε να χάσουν τον ύπνο τους

«Φαίνεται ότι η μεγάλη επιτυχία του Προέδρου μας στις εκλογές της 14ης Μαΐου έκανε και αυτούς τους στερημένους της τιμής να χάσουν τον ύπνο τους, να εξαπλώσουν τις αρρωστημένες τους διαθέσεις και να ξεράσουν τις μνησικακίες και τα μίση τους» ανέφερε σε μήνυμά του ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας.

Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo έχει γίνει στο παρελθόν -τον Ιανουάριο του 2015- στόχος πολύνεκρης τρομοκρατικής ενέργειας από ομάδα ακραίων ισλαμιστών που επικαλούνταν τις «ασεβείς γελοιογραφίες» του περιοδικού «κατά των μουσουλμάνων».

Πηγή: newsbeast.gr