Τη χορήγηση του εμβολίου της φαρμακοβιομηχανίας Zoetis για τη θεραπεία του πόνου σε γάτες με οστεοαρθρίτιδα, μια κοινή αλλά δύσκολο να διαγνωστεί πάθηση, που επηρεάζει τις αρθρώσεις σε γάτες μεγαλύτερης ηλικίας, ενέκρινε σήμερα, Πέμπτη, ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA).

Η άδεια της ρυθμιστικής αρχής αφορά στη χορήγηση του εν λόγω σκευάσματος μία φορά το μήνα.

Το φάρμακο, Solensia, με τη δραστική ουσία frunevetmab, είναι το πρώτο κτηνιατρικό μονοκλωνικό αντίσωμα που εγκρίνεται από τον FDA, σύμφωνα με το Reuters.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα κατασκευάζονται με βάση αντίγραφα αντισωμάτων που δημιουργούνται από το σώμα για την καταπολέμηση μιας λοίμωξης, αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Εμβόλιο σε γάτα

Τι είναι η οστεοαρθρίτιδα

Η οστεοαρθρίτιδα διασπά τον προστατευτικό χόνδρο που προστατεύει τις αρθρώσεις, οδηγώντας σε αυξημένη τριβή που προκαλεί πόνο και μειωμένη κίνηση.

Το Solensia εγκρίθηκε με βάση δύο μελέτες αποτελεσματικότητας που χρησιμοποίησαν την αξιολόγηση των γατιών από κτηνιάτρους και τις βαθμολογίες από τους ιδιοκτήτες για τις κινήσεις των κατοικίδιων πριν και μετά τη θεραπεία.

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που παρατηρήθηκαν σε γάτες από τη θεραπεία με το Solensia περιελάμβαναν έμετο, διάρροια, πόνο στο σημείο της ένεσης και φαγούρα στο δέρμα.

Πηγή: newsbeast.gr