Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για την Marvel και το MCU με το Moon Knight να κάνει πρεμιέρα στο Disney+. Η νέα σειρά της Marvel μας μεταφέρει σε νέα μονοπάτια και μύθους γνωρίζοντας μια από τις πιο περίπλοκες περσόνες της μέχρι στιγμής. Ο Moon Knight φαίνεται να είναι ένας αρκετά περίπλοκος ήρωας και σίγουρα μεγάλο μέρος τους κοινού, μαζί και εγώ, ερχόμαστε για πρώτη φορά σε επαφή μαζί του. Το πρώτο επεισόδιο σίγουρα αφήνει θετικές εντυπώσεις οπότε πάμε να πούμε λίγα πράγματα για όσα είδαμε και πως μας φάνηκαν.

Μπορείτε πάντα να προσπεράσετε το κομμάτι Spoilers και να διαβάσετε την άποψη μας για την σειρά αν δεν έχετε δει ακόμη το επεισόδιο.

Spoilers

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς με τίτλο The Goldfish Problem μας εισάγει λίγο στον πλούσιο κόσμο του Moon Knight και μας γνωρίζει τους βασικούς παίχτες της. Έτσι γνωρίζουμε τον Steven Grant του Oscar Isaac έναν φαινομενικά συνηθισμένο τύπο που δουλεύει στο τμήμα δώρων ενός αρχαιολογικού μουσείου. Ο Steven μόνο συνηθισμένος δεν είναι καθώς φαίνεται να παλεύει με έντονα ψυχολογικά προβλήματα. Κοιμάται δεμένος προκειμένου να ελέγχει τον εαυτό του, το σπίτι του είναι ένα μικρό φρούριο και οι σχέσεις του με τους γύρω του είναι κάπως τεταμένες. Εύκολα κανείς καταλαβαίνει ότι βασανίζεται με κάποια διπολική διαταραχή και έντονες ψευδαισθήσεις.

Η σειρά δεν χάνει χρόνο και σύντομα μας γνωρίζει τον κακό της, Arthur Harrow που ενσαρκώνει ο Ethan Hawk. Ο Harrow είναι ένας ζεν τύπος που φαίνεται να ηγείται μια αίρεση, κατά κάποιον τρόπο θα μπορούσαμε να πούμε πως ο χαρακτήρας του έχει υπερφυσικές δυνάμεις που κρίνουν το αν κάποιος πρέπει να ζήσει ή να πεθάνει και υπηρετεί την αρχαία Αιγυπτια θεά Ammit.

Οι δύο θα συναντηθούν σε μία αρκετά σουρεαλ κατάσταση όταν ο Steven ξαφνικά θα ξυπνήσει σε ένα ευρωπαϊκό χωριό και θα καταδιώκεται από άντρες του Harrow. Χωρίς να γνωρίζει το γιατί μια φωνή τον καθοδηγεί και του ζητάει να επιστρέψει τον έλεγχο του σώματος του στον Marc,ίσως μια άλλη περσόνα του, προσπαθώντας να ξεφύγει από την κατάσταση θα βρεθεί μέσα σε ένα πλήθος ανθρώπων αλλά ο Harrow θα τον γνωρίσει ως έναν μισθοφόρο. Όπως φαίνεται ο Steven του έχει κλέψει ένα πολύτιμο απόκτημα και όταν ο Harrow του το ζητάει μια καταδίωξη που ο Steven σίγουρα δεν ελέγχει ξεκινά. Το αστείο της υπόθεσης ότι ο πρωταγωνιστής της σειράς την μια στιγμή ουρλιάζει για την ζωή του και την επόμενη χωρίς να ξέρει το πως έχει σαπίσει στο ξύλο όποιον τον απειλεί.

Όταν επιτέλους θα ξυπνήσει από το όνειρο του θα καταλάβει πως όσα έζησαν ήταν κατά κάποιον τρόπο πραγματικά.Ο Harrow βρίσκεται στο Λονδίνο όπου μένει ο Steven και τον βρίσκει στην δουλειά του, όταν έρθει η στιγμή να τον κρίνει βλέπει μέσα του το χάος και τον αφήνει να φύγει ενώ αργότερα ένα μυθικό τέρας θα του επιτεθεί. Ο Steven θα αναγκαστεί να κρυφτεί στις τουαλέτες του μουσείου και κάπως έτσι καθώς έρχεται σε αδιέξοδο θα δώσει τον έλεγχο στο Alter Ego του. Η εκπληκτική μεταμόρφωση του σε Moon Knight συγκλονίζει και η πρώτη εμφάνιση του ήρωα τιμωρού σίγουρα είναι αξιομνημόνευτη!

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η Marvel μας εκπλήσσει ευχάριστα και για ακόμη μια φορά χρησιμοποιεί το Disney+ προκειμένου να πειραματιστεί. Δοκιμάζοντας κάτι εντελώς διαφορετικό με το Moon Knight μπορούμε εύκολα να πούμε πως ίσως μιλάμε για την πιο πρωτότυπη πρεμιέρα της μετά το WandaVision που είχε ανοίξει το τηλεοπτικό MCU το 2021. Έτσι η Marvel μπαίνει δυναμικά στο 2022 με την πρώτη της τηλεοπτική σειρά και ρισκάρει. Τα πρώτα δείγματα είναι σίγουρα πολύ θετικά και η σειρά καταφέρνει με γρήγορους ρυθμούς να σε βάλει στο κλίμα που θέλει να στήσει.

Η όλη φάση με την αρχαία Αίγυπτο δίνουν μια μοναδική ταυτότητα στην σειρά με την μουσική και την σκηνοθεσία να το υποστηρίζουν στο έπακρο. Ίσως είναι νωρίς για μια τέτοια δήλωση αλλά ο Oscar Isaac φαίνεται να είναι μια από τις καλύτερες προσθήκες της Marvel. Ταλαντούχος και εξαιρετικός στον ρόλο του σίγουρα θα προσφέρει ένα υπερθέαμα ως Moon Knight! Γεμάτο μυστήριο και περιπλοκότητα οι χαρακτήρες μας ετοιμάζουν για όσα θα ακολουθήσουν, οπότε δένουμε τις ζώνες μας και περιμένουμε με αγωνία την συνέχεια.

Και εννοείται μείνετε συντονισμένοι γιατί θα ακολουθήσει αναλυτικό Review όταν ολοκληρωθεί η σεζόν.

Πηγή: newsbeast.gr