Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους χορηγούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου η απαγόρευση του αλκοόλ στα γήπεδα από τη FIFA, λίγο πριν την έναρξη της διοργάνωσης, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το συμβόλαιο των 75 εκατομμυρίων δολαρίων της ζυθοποιίας Budweiser.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Guardian», ένας εκπρόσωπος μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι πολλοί εταίροι ένιωσαν «απογοητευμένοι από τη FIFA με πολλούς τρόπους». Ανέφεραν επίσης ότι είχαν γίνει άτυπες συζητήσεις σχετικά με πιθανές συμβατικές παραβιάσεις των παραδοτέων. «Ο καθένας έχει μια δυσαρέσκεια με κάποιον τρόπο ή μορφή», πρόσθεσαν. «Υπάρχει πολλή «ανασυγκρότηση» [σε εξέλιξη] για να καταλάβουμε ποιες είναι οι συμβατικές επιλογές».

Θυμίζουμε ότι η FIFA επιβεβαίωσε με μια σύντομη δήλωση ότι το αλκοόλ δεν θα πωλείται εντός ή γύρω από τα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Μετά από συζητήσεις μεταξύ των αρχών της χώρας υποδοχής και της FIFA, ελήφθη απόφαση να επικεντρωθεί η πώληση αλκοολούχων ποτών στο Φεστιβάλ Φιλάθλων της FIFA, σε άλλους προορισμούς φιλάθλων και αδειοδοτημένους χώρους, αφαιρώντας τα σημεία πώλησης μπύρας από την περίμετρο του σταδίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 του Κατάρ», γνωστοποίησε συγκεκριμένα.

«Δεν υπάρχει καμία επίδραση στην πώληση του Bud Zero, το οποίο θα παραμείνει διαθέσιμο σε όλα τα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ», πρόσθεσε για την μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Ωστόσο, τώρα θα κοιτάζει νευρικά πάνω από τους ώμους της την προοπτική νομικής δράσης από την Budweiser, εκτός εάν μπορεί να συμφωνηθεί κάποιο είδος αποζημίωσης.

Πηγή: newsbeast.gr