Τα απίστευτα περιστατικά διαδέχονται το ένα το άλλο στο Μουντιάλ του Κατάρ. Μετά από τον Αμερικανό ρεπόρτερ που συνελήφθη επειδή φορούσε μπλουζάκι με ουράνιο τόξο, μια δημοσιογράφος από την Αργεντινή κατήγγειλε πως έπεσε θύμα κλοπής την ώρα που βρισκόταν στον «αέρα» και έδινε το ρεπορτάζ της στο τηλεοπτικό δίκτυο που εργάζεται.

Πιο συγκεκριμένα η Ντομινίκ Μέτσχερ, ανέφερε ότι έχασε από την τσάντα της έγγραφα και χρήματα, αφού οι κλέφτες πήραν και το πορτοφόλι της. Μάλιστα, συνέχισε, ανέφερε το περιστατικό στην τοπική αστυνομία και εξεπλάγη από την απάντησή που έλαβε.

Οι αξιωματούχοι της υποσχέθηκαν ότι θα ταυτοποιήσουν τον ύποπτο, ενώ της ανέφεραν ότι μπορούσε να επιλέξει εκείνη την τιμωρία για τον φερόμενο δράστη ή τους φερόμενους δράστες. «Με ρώτησαν αν τον πιάσουν ποια θέλω να είναι η τιμωρία του; Να μπει στη φυλακή για πέντε χρόνια ή να τον απελάσουν», αποκάλυψε πως της είπαν οι αρχές.

«Είχα τη μικρή μου τσάντα πάνω μου με όλα τα πράγματα που χρειάζεται κανείς, το πορτοφόλι μου, τα κλειδιά του δωματίου μας στο ξενοδοχείο μας, μερικές χαρτοπετσέτες» είπε ο Μέτσχερ στο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας της, «TN».

«Και χόρευες, σωστά;» τη ρώτησε ο παρουσιαστής. «Ναι, χόρευα με το πλήθος και είμαι πεπεισμένη ότι ήταν εκείνη τη στιγμή που κάποιος άνοιξε το φερμουάρ της τσάντας και μου πήρε το πορτοφόλι» απάντησε η δημοσιογράφος.

«Δεν το κατάλαβα εκείνη τη στιγμή, ξέρεις ότι είσαι ζωντανά στον αέρα, με μουσική και πλήθη γύρω σου, και είχα επικεντρωθεί στο να μου μιλάς. Οπότε δεν έδωσα σημασία. Αφού τελείωσα τη ζωντανή μου αναφορά, ήθελα να πάρω το πορτοφόλι μου για να αγοράσω ένα μπουκάλι νερό και τότε κατάλαβα ότι δεν το είχα», είπε.

Σε μια προσπάθεια πάταξης του εγκλήματος, το Κατάρ έχει εγκαταστήσει χιλιάδες κάμερες γύρω από τα νεόδμητα γήπεδά του, καθώς και 15.000 κάμερες υψηλής ανάλυσης σε κάθε στάδιο, με τη βοήθεια τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.

Πηγή: newsbeast.gr