Η Ανώτατη Επιτροπή του Κατάρ ανακοίνωσε ότι όχι μόνο απαγορεύεται κυματισμός της σημαίας ΛΟΑΤΚΙ+ κατά την διεξαγωγή του Μουντιάλ 2022, αλλά και ότι όποιος φίλαθλος εντοπιστεί, θα κινδυνεύει με φυλάκιση από 7 έως 11 έτη.

«Όποιος φέρει τη σημαία στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα φυλακίζεται για 7 ή 11 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, Νάσερ Αλ Κατέρ, υπενθυμίζοντας ότι το κράτος είναι μια ισλαμική χώρα και, ως εκ τούτου, η «θρησκεία, οι πεποιθήσεις και ο πολιτισμός του» πρέπει να γίνονται σεβαστά.

Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο, ο Mανσούρ Αλ Ασάνι, γενικός γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κατάρ, είπε: «Αν θέλετε να εκφέρετε την άποψή σας για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, κάντε το σε μια κοινωνία όπου είναι αποδεκτή».

Σημειώνεται, ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Ανώτατη Επιτροπή του Κατάρ ανακοίνωσε επίσης ότι η σεξουαλική επαφή εκτός γάμου στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου) θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης επτά ετών. «Το Κατάρ είναι μια συντηρητική χώρα και οι δημόσιες εκδηλώσεις στοργής αποδοκιμάζονται, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

«Η ασφάλεια κάθε οπαδού είναι υψίστης σημασίας για εμάς. Αλλά οι δημόσιες εκδηλώσεις στοργής αποδοκιμάζονται, δεν είναι μέρος της κουλτούρας μας και αυτό ισχύει για όλους», ανέφερε ο Αλ Κατέρ, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2021, επιβεβαίωσε ότι «δεν επιτρέπεται η ομοφυλοφιλία» στο Κατάρ, αλλά υπόσχεται ότι οι υποστηρικτές του ΛΟΑΤΚΙ + θα έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν στη χώρα και να παρευρεθούν στους αγώνες.

Πηγή: newsbeast.gr