Το Μουντιάλ 2022 έχει ήδη γράψει ιστορία αφού είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί χειμώνα αλλά και το πρώτο που το διοργανώνει χώρα της Μέσης Ανατολής. Η FIFA, όμως, αποφάσισε να υπάρξει ακόμη μία πρωτιά και αφορά στις γυναίκες διαιτητές, αφού για πρώτη φορά θα σφυρίξουν σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανακοινώνοντας ότι επέλεξε τις Στεφανί Φραπάρ, Σαλίμα Μουκανσάγκα και Γιοσίμι Ιαμάστα.

Η Φραπάρ, η οποία είναι από τη Γαλλία (από τη Ρουάντα η Μουκανσάγκα και απο την Ιαπωνία η Ιαμάστα), είναι η πιο γνωστή εκ των τριών, αφού ήταν και η πρώτη γυναίκα διαιτητής που σφύριξε σε αγώνα του Champions League και συγκεκριμένα στο Γιουβέντους – Ντιναμό Κιέβου (3-0) την περσινή σεζόν, ενώ σφύριξε και τον φετινό τελικό του κυπέλλου Γαλλίας.

«Όπως πάντα, τα κριτήρια που χρησιμοποιήσαμε είναι ποιότητα» και οι επιλεγμένοι διαιτητές αντιπροσωπεύουν το υψηλότερο επίπεδο διαιτησίας παγκοσμίως. Με αυτόν τον τρόπο, τονίζουμε ξεκάθαρα ότι είναι η ποιότητα που μετράει για εμάς και όχι το φύλο. Ελπίζω ότι στο μέλλον η επιλογή των επίλεκτων διαιτητών αγώνων γυναικών για σημαντικές ανδρικές διοργανώσεις θα εκλαμβάνεται ως κάτι φυσιολογικό και όχι πλέον ως συνταρακτικό», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτητών της FIFA Πιερλουίτζι Κολίνα.

Πηγή: newsbeast.gr