Την άποψη ότι πρέπει να θεσπιστεί μία ημέρα κατά τη διάρκεια κάθε Παγκοσμίου Κυπέλλου κατά την οποία θα τιμάται η μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα λόγω του αντίκτυπου που είχε στο ποδόσφαιρο, εξέφρασε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

«Ο Ντιέγκο είναι αθάνατος, είναι μαζί μας. Δεν χρειάζεται μόνο να αποτίσουμε φόρο τιμής, αλλά να γιορτάζουμε και τον Ντιέγκο. Θα ήθελα από εδώ και στο εξής, σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο να αφιερώνουμε μια μέρα για να γιορτάσουμε τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, επειδή έκανε τόσους πολλούς να ερωτευτούν το άθλημά μας», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είμαι Ιταλός και οπαδός της Ίντερ. Δεν είμαι Αργεντινός ούτε οπαδός της Νάπολι, και φυσικά ο Ντιέγκο έκανε την Ίντερ και την Ιταλία να κλάψουν πολλές φορές, αλλά τον αγαπάμε. Είμαι περήφανος γιατί μετά την άφιξή μας στο ποδόσφαιρο, του δικό μου και του Αλεχάντρο Ντομίνγκες (σ.σ. πρόεδρος της CONMEBOL), ο Ντιέγκο επέστρεψε για να είναι μαζί μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και προσωπικά είχα την ευκαιρία να του μιλήσω πολλές φορές και να ξεκινήσω μία φιλία, και ήταν τότε που συνειδητοποίησα το βάθος του. Ο Ντιέγκο ήταν ένας μεγάλος ηγέτης στην Αργεντινή, τη Νότια Αμερική και σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να συνεχίσουμε να τον γιορτάζουμε. Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση, θα θέλαμε να ήταν εδώ σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά είναι μέσα στις καρδιές μας».

Πηγή: newsbeast.gr