Το Μουντιάλ 2022 αρχίζει την Κυριακή (20/11) στο Κατάρ και όλο και περισσότεροι ασχολούνται με αυτό, με τον Εμανουέλ Μακρόν να μην αποτελεί εξαίρεση, αφού δεν έχει κρύψει ποτέ ότι λατρεύει το ποδόσφαιρο και είναι οπαδός της Μαρσέιγ, κάνοντας δηλώσεις για την εθνική Γαλλίας και αποθεώνοντας τον προπονητή της, Ντιντιέ Ντεσάν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε πανηγυρίσει πριν τέσσερα χρόνια την κατάκτηση του Μουντιάλ από τους «τρικολόρ», οι οποίοι πάνε στο Κατάρ για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Κάτι που ο Μακρόν θεωρεί ότι είναι εφικτό.

«Είχαμε μερικές ατυχίες με τραυματισμούς σε παίκτες που μου αρέσουν πολύ. Έπειτα, έχουμε 11 ή 12 καινούργιους παίκτες. Οπότε είναι μία ομάδα που συνδυάζει και την εμπειρία και την νεανικότητα. Έχουμε παίκτες που είναι ακόμα πολύ νέοι, την γενιά του Μπαπέ, που κέρδισε το δεύτερο αστέρι και που είναι συνηθισμένη στις μεγάλες διοργανώσεις. Έχουμε νέους ποδοσφαιριστές που παίζουν στις καλύτερες γαλλικές και ευρωπαϊκές ομάδες των οποίων είναι η πρώτη διοργάνωση και γι’ αυτό είναι… φρέσκοι», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Γαλλίας και συνέχισε.

«Έχουμε έναν πολύ καλό μέσο όρο ηλικίας, καλή ενέργεια, οπότε πιστεύω σ’ αυτό. Εμείς έχουμε νομίζω τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο. Δεν το λέω απλά από πατριωτισμό πως πιστεύω στη Γαλλία. Πιστεύω όντως πως έχουμε μία καλή ομάδα, έχει γίνει μία καλή ανανέωση».

Πηγή: newsbeast.gr