Η έναρξη του Μουντιάλ 2022 πλησιάζει και οι αντιδράσεις για την κατάσταση στο Κατάρ συνεχίζονται ανάμεσα και σε ομάδες που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση, όπως για παράδειγμα η Δανία, η οποία είδε τη FIFA να απορρίπτει ένα αίτημα που έχει καταθέσει.

Συγκεκριμένα, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της σκανδιναβικής χώρας είχε ζητήσει να φοράει η ομάδα στις προπονήσεις μια φανέλα στην οποία θα υπάρχει το μήνυμα «ανθρώπινα δικαιώματα για όλους». Έτσι, οι Δανοί θα εξέφραζαν τη διαμαρτυρία τους για όσα έγιναν στο Κατάρ με τους μετανάστες εργάτες και τους θανάτους στις εργασίες για τα γήπεδα, όπως και για τους περιοριστικούς νόμους που υπάρχουν στη χώρα.

Η απάντηση της FIFA, όμως, ήταν αρνητική, όπως δήλωσε ο Γιάκομπ Γένσεν, διευθύνων σύμβουλος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Δανίας.

«Λάβαμε σήμερα ένα μήνυμα από τη FIFA ότι οι προπονητικές φανέλες στις οποίες επρόκειτο να προπονηθούν οι παίκτες μας, όπου θα αναγραφόταν «ανθρώπινα δικαιώματα για όλους», έχουν απορριφθεί για τεχνικούς λόγους, κάτι που είναι λυπηρό. Πιστεύουμε ότι το μήνυμα «ανθρώπινα δικαιώματα για όλους» είναι οικουμενικό και όχι πολιτικό κάλεσμα, αλλά κάτι που όλοι μπορούν να υποστηρίξουν», ήταν τα λόγια του Γένσεν στο πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.

Πηγή: newsbeast.gr