Το Κατάρ, το οποίο αναμένει 1,2 εκατομμύρια φιλάθλους κατά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 τον επόμενο χειμώνα, σχεδιάζει να εγκαταστήσει «1.000 παραδοσιακές σκηνές Βεδουίνων» στην έρημο, για να φιλοξενήσει επισκέπτες, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

«Αυτή είναι μία από τις επιλογές που θα προσφερθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες», δήλωσε ο Ομάρ Αλ Τζάμπερ, υπεύθυνος για τη στέγαση στην Ανώτατη Οργανωτική Επιτροπή, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.

«Είναι πραγματικό κάμπινγκ. Πρέπει να δώσουμε στους ανθρώπους την εμπειρία της ερήμου και μια σκηνή σε στυλ Βεδουίνων», πρόσθεσε. Αυτοί οι καταυλισμοί θα έχουν ηλεκτρισμό μέσω γεννητριών, τρεχούμενο νερό και αποχέτευση, αλλά δεν θα έχουν κλιματισμό. Θα λειτουργήσει επίσης πολυτελής κατασκήνωση 200 σκηνών.

Οι σκηνές θα στηθούν στην παραλία Sealine στα νότια της χώρας, στην άκρη της ερήμου, καθώς και «σε άλλες περιοχές που θα ανακοινωθούν», σύμφωνα με τον Αλ Τζαμπέρ. Ενώ ο αριθμός των καταλυμάτων και οι τιμές τους στο μικρό εμιράτο του Κόλπου ανησυχούν τους φιλάθλους, ο Αλ Τζαμπέρ ανέφερε ότι «περισσότερα από 100.000 δωμάτια είναι διαθέσιμα».

Νέες επιλογές θα προσφερθούν στην επίσημη πλατφόρμα που έχει ανοίξει, για να ταιριάζει με τους κατόχους εισιτηρίων τις επόμενες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων των προκατασκευασμένων «χωριών», πρόσθεσε το στέλεχος της Οργανωτικής Επιτροπής. Διαμερίσματα, βίλες και καμπίνες σε δύο κρουαζιερόπλοια αγκυροβολημένα στο λιμάνι της Ντόχα συγκαταλέγονται επίσης στις επιλογές διαμονής.

«Πολλά από τα δωμάτια ξενοδοχείων της χώρας έχουν προ-κρατηθεί από τους διοργανωτές για ομάδες, διαιτητές, αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης, αλλά η FIFA θα εκδώσει εκείνα που δεν θα χρησιμοποιηθούν. Μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, θα υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία διαθέσιμα στην πλατφόρμα», υποσχέθηκε, με τα υπό κατασκευή ξενοδοχεία να έχουν επίσης ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Πηγή: newsbeast.gr