Αιχμές πως πελάτες εσκεμμένα παραγγέλνουν σε εστιατόρια ακριβά πιάτα και στη συνέχεια αποχωρούν χωρίς να πληρώσουν, άφησε ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός. Ο λόγος που οι πελάτες, προχωρούν σε αυτήν την κίνηση, σύμφωνα με το δικηγόρο, είναι πως η συγκεκριμένη πράξη δεν συνιστά ποινικό αδίκημα.

Ο κ. Αγαπηνός, υποστήριξε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ότι η επιχείρηση στη Μύκονο είναι καθόλα νόμιμη, μετά τη καταγγελία Αμερικανίδας ότι με την παρέα της πλήρωσαν 1.538 ευρώ για καβουροπόδαρα.

«Οι καταναλώσεις που γίνονται σε χώρους εστίασης, ξενοδοχειακά καταλύματα εάν δεν γίνει πληρωμή από τον καταναλωτή δεν στοιχειοθετούν ποινικό αδίκημα» είπε ο Νίκος Αγαπηνός και τόνισε ότι όλα τα είδη που παρήγγειλε η συγκεκριμένη παρέα ήταν είδη πολυτελείας και πως «φυσικά τους δόθηκε ο κατάλογος».

«Από το δημοσιογραφικό χώρο πάρα πολλοί έχουν δημοσιοποιήσει την καταγγελία από την κυρία αυτή, που οφείλω να πω ότι ασχολείται με τον επικοινωνιακό χώρο, είναι υπεύθυνη επικοινωνίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται, χωρίς να πάρουν ποτέ τη θέση της επιχείρησης» πρόσθεσε στην συνέχεια ο δικηγόρος και πρόσθεσε: «Η επιχείρηση έχει εφέτος μόνο τρεις ελέγχους από αρμόδιες υπηρεσίες και κρίθηκε, βρέθηκε νόμιμη σε όλα. Έχει νόμιμες άδειες (…) και δεν έχει βρεθεί καμία παρατυπία».

«Γίνονται καταγγελίες από ανθρώπους που θεωρούν ότι είναι ακριβά όταν σε σούπερ μάρκετ η αγορά του συγκεκριμένου προϊόντος, μιλάω για αυτά τα περίφημα καβουροπόδαρα, σε σούπερ μάρκετ μεγάλης αλυσίδας, διατίθενται το κιλό 406 ευρώ» υπογράμμισε ο κ. Αγαπηνός.

Σε ερώτηση που δέχθηκε αν γίνονται εσκεμμένα αυτές οι παραγγελίες και οι καταγγελίες, η απάντησή του ήταν «Φυσικά».

Πηγή: newsbeast.gr