Γιορτινή ατμόσφαιρα, σε αυτά τα παράξενα Χριστούγεννα, εν μέσω πανδημίας, αποκτά σιγά σιγά η Θεσσαλονίκη.

Από το πρωί ξεκίνησε ο στολισμός της πλατείας Αριστοτέλους, εκεί όπου θα «δεσπόζει» ένα έλατο, ύψους 18 μέτρων, στο οποίο θα τοποθετηθούν χιλιάδες λαμπιόνια.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας με την τοποθέτηση φάτνης στον χώρο και των κόκκινων κύβων από πλέξιγκλας. Επίσης, στο κέντρο της πλατείας θα στηθεί μια μικρή κατασκευή που θα φιλοξενεί ένα δεύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 13 μέτρων, το οποίο θα «κλέβει» τις εντυπώσεις με τη δημιουργία εφέ με φως και χρώματα, όπως περιγράφει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη, φέτος για πρώτη χρονιά θα στολιστεί και το Καπάνι με τη στήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου. Ο στολισμός αναμένεται να έχει έναν ημιμόνιμο χαρακτήρα και θα παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους καθώς επιδίωξη τόσο του Δήμου όσο και του Επιμελητηρίου είναι να αναβαθμιστεί η αγορά και να γίνει πιο ελκυστική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα στηθούν χριστουγεννιάτικα δέντρα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, στους κεντρικούς οδικούς άξονες, αλλά και τα νοσοκομεία της πόλης.

«Οι συνθήκες είναι δύσκολες λόγω του κορονοϊού, αλλά πρέπει να περάσουμε το μήνυμα της αισιοδοξίας στον κόσμο, να αλλάξουμε τη ψυχολογία. Έτσι λειτουργούν όλες οι πόλεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ρίξαμε μεγάλο βάρος φέτος με τον αντιδημάρχο Κοινωνικής Πολιτικής και στις ευπαθείς ομάδες. Να τις στηρίξουμε, όπως επίσης θα στηρίξουμε τα νοσοκομεία της πόλης με υγειονομικό υλικό», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Καραγιάννη.

Πηγή: newsbeast.gr