Ένας κορυφαίος επενδυτής στην Κίνα έχει εξαφανιστεί, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία του. China Renaissance Holdings. Ο Μπάο Φαν δεν έχει δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με το BBC, ο Μπάο Φαν είναι ένας από τους κορυφαίους επενδυτές στην Κίνα με πελάτες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Didi και η Meituan.

Οι μετοχές της China Renaissance κατέγραψαν πτώση 50% στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση ότι «δεν έχουμε καταφέρει να έρθουμε σε επαφή μαζί του».

«Δεν υπάρχει καμία γνώση ή πληροφορία που να δείχνει ότι η απουσία του κ. Μπάο σχετίζεται ή μπορεί να σχετίζεται με τις δραστηριότητα της εταιρείας», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει πόσο καιρό αγνοείται ο Μπάο Φαν. Η ιστοσελίδα Caixin επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι οι συνεργάτες του δεν έχουν καταφέρει να έρθουν σε επαφή μαζί του τις τελευταίες δύο ημέρες.

Ο Μπάο ίδρυσε την China Renaissance το 2005 αρχικά ως συμβουλευτική εταιρεία αλλά έκτοτε έχει γίνει ένα από τα κορυφαία οικονομικά ιδρύματα στην Κίνα.

Πηγή: newsbeast.gr