Τουλάχιστον 57 μαθητές δηλητηριάστηκαν σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μεξικό και πιο συγκεκριμένα στην πολιτεία Τσιάπας, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τοπικές αρχές.

Η μαζική δηλητηρίαση την Παρασκευή ήταν το τρίτο περιστατικό σε σχολεία της περιοχής μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους μαθητές κι έχει εξοργίσει πολλούς γονείς.

Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Μεξικού ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι 57 έφηβοι μαθητές στην αγροτική κοινότητα Μποτσίλ αφίχθησαν σε τοπικό νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης. Ένας μαθητής σε «λεπτή» κατάσταση μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πολιτειακής πρωτεύουσας, ενώ η κατάσταση των υπολοίπων κρίνεται σταθερή, σύμφωνα με το ινστιτούτο.

Οι αρχές δεν διατύπωσαν εικασίες για τα αίτια της δηλητηρίασης, ωστόσο μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως κάποιοι γονείς θεωρούν ότι οι μαθητές εξετέθησαν σε δηλητηριασμένο νερό ή τρόφιμα.

«Είμαστε αγανακτισμένοι για αυτά τα γεγονότα», ανέφεραν οι αρχές του Μποτσίλ σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι συνεργάζονται με την εισαγγελία της πολιτείας στην έρευνα που διενεργεί.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζονται σκηνές χάους, καθώς γονείς να μεταφέρουν στο νοσοκομείο εφήβους με μαθητικές στολές, φωνάζοντας εξαιτίας της αγωνίας τους.

Το γραφείο του εισαγγελέα της πολιτείας ανέφερε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ότι έγιναν 15 τοξικολογικές εξετάσεις, που όλες είχαν αρνητικά αποτελέσματα, για χρήση ναρκωτικών, μετά τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μαθητές βρέθηκαν θετικοί σε τεστ για κοκαΐνη.

Γονιός είπε ότι η κόρη του είχε δηλητηριαστεί και είχε βρεθεί θετική σε κοκαΐνη σε ιδιωτικό εξεταστικό κέντρο, όπως και άλλοι μαθητές.

Το γραφείο του πολιτειακού εισαγγελέα ανέφερε ότι θα συνεχίσει να διενεργεί τεστ στους μαθητές, όμως δεν απάντησε σε ερωτήματα για τα προηγούμενα περιστατικά δηλητηρίασης.

Από την 23η Σεπτεμβρίου, μεξικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν σε άλλα δύο περιστατικά μαζικής δηλητηρίασης δεκάδων μαθητών στην πόλη Ταπατσούλα.

Πηγή: newsbeast.gr