Μια συγκινητική ιστορία διαδραματίστηκε στο νοσοκομείο της Λέσβου όπου ο 17χρονος Ταξιάρχης ο οποίος είχε τραυματιστεί βαρύτατα σε τροχαίο κατάφερε να βγει από το κώμα και αυτήν την στιγμή να βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

Η μητέρα του, Αφροδίτη Γκάγκα, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 και ανέφερε πώς είχε πάρει την απόφαση, σε περίπτωση που το παιδί της «έφευγε» να προχωρούσε σε δωρεά των οργάνων του με στόχο να βοηθήσει ανθρώπους που το χρειάζονται.

«Αρχές Σεπτέμβρη μου λέει η αδερφή μου “Αφροδίτη να δώσουμε τα όργανα, να βοηθήσουμε”. Και το είπα στους γιατρούς μέσα και μου λένε αφήστε το, να δούμε πώς θα πάει, πώς θα εξελιχθεί και θα το συνεννοηθούμε, θα το κανονίσουμε. Και του Σταυρού τη μέρα, μου λένε οι γιατροί ότι το παιδί άρχισε να αντιδράει. Όταν μου το είπαν δεν ξέρω να σας πως, πώς αισθάνθηκα. Λείπει το μισό του κρανίο. Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είχε. Την ημέρα του Σταυρού έδειξε σημάδια ότι ξύπνησε ο εγκέφαλος» ανέφερε η μητέρα του 17χρονου Ταξιάρχη Κάϊτατζη.

«Όταν μου ανακοίνωσαν ότι το παιδί αρχίζει και αντιδρά ανατρίχιασα ολόκληρη, έκλαιγα. Γονάτισα, έκλαιγα, τον παρακάλαγα, τον ευχαριστούσα. Πάνω στην εβδομάδα μου λέει “Μαμά, πήγαμε στον Ταξιάρχη;” Του λέω, όχι. Μου λέει… κι όμως ο Ταξιάρχης ήταν μέσα στο άλλο δωμάτιο που ήμουν. Προφανώς εννοούσε την εντατική. Ήρθε ο Ταξιάρχης και με είχε μέσα στα φτερά του, θέλω να μου φέρεις την εικόνα του Ταξιάρχη γιατί αυτός με έσωσε» πρόσθεσε η κ. Αφροδίτη Γκάγκα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο νεαρός, μέσα από το κέντρο αποκατάστασης όπου βρίσκεται, παραδέχθηκε πως τη μέρα του τροχαίου που τον οδήγησε στο να δίνει μάχη για τη ζωή του, είχε καταναλώσει αλκοόλ ενώ υποστηρίζει πως ζει από θαύμα.

Πηγή: newsbeast.gr